ΕΚΒΣΔ: Απλήρωτοι 3 μήνες 23 εποχικοί υπάλληλοι (21 στην Κω) που δουλεύουν ως φύλακες αρχαιοτήτων

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκάνησου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους 23 εποχικούς υπάλληλους που δουλεύουν στην περιοχή μας ως φύλακες αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Δωδεκάνησου από την 1η του Ιούλη oι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο, την πληρωμή των μισθών τους.

Συγκεκριμένα 21 άτομα στην Κω, 2 στην Κάλυμνο και 1 στην Αστυπάλαια παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες όπως και οι 1.000 και πλέον εργαζόμενοι συμβασιούχοι συνάδελφοι τους σε διάφορες Εφορείες Αρχαιοτήτων Πανελλαδικά. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί ως εποχικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, φύλακες, καθαρίστριες, εργατοτεχνίτες κ.ά.) και παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 4 μήνες.

Θεωρούμε απαράδεκτο σε συνθήκες έξαρσης του covid-19 και σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τις οικογένειες τους να εμπαίζονται οι παραπάνω εργαζόμενοι.

Ζητάμε τόσο από τις υπηρεσίες των τοπικών υπηρεσιών αλλά και από την υπουργό πολιτισμού κ. Μενδώνη που βρεθεί αύριο στο νησί,

  • Άμεσα να επιλυθεί τα όποιο πρόβλημα υπάρχει που καθυστερεί τις πληρωμές τους, και
  • Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα όλων των μηνών, σε όλους τους συμβασιούχους στις Εφορείες Αρχαιοτήτων, γιατί είναι χρήματα που έχουν δουλέψει.
    Η   Διοίκηση, 

      01/10/2020

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.