Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Μιμή η Νευρική / ΟΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ – Το κοκαλάκι της τύχης)

Τίτλος βιβλίου: Μιμή η Νευρική. Οι πολύχρωμες περιπέτειες. Το κοκαλάκι της τύχης.

Συγγραφέας: Μέγκαν ΜανΝτόναλντ

Εικονογράφηση: Πίτερ Ρέινολντς

Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 8 Άνω

Κάθε χρόνο τη μέρα των Ευχαριστιών, το σχολείο της Μιμής διοργανώνει τη Γλου-Γλου Γαλοπουλογιορτή. Η Μιμή και ο αδερφός της ο Στάμος, όμως χάνουν το φεστιβάλ γιατί πάντα είναι στο σπίτι της γιαγιάς Λου για να γιορτάσουν τη γιορτή των Ευχαριστιών. Φέτος, τα πράγματα θα αλλάξουν. Μετά από τις παρακλήσεις της Μιμής προς τη μαμά της, θα αναχωρήσουν για τη γιαγιά, στο τέλος του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες κούρσες, σκυταλοδρομίες, παρέλαση με στολές, έναν μίνι ζωολογικό κήπο, μία τουρτοδρομία και η Γαλοπουλοδρομία, η η οποία είναι μια κούρσα 800 μέτρων. Η Μιμή θέλει να συμμετάσχει στη Γαλοπουλοδρομία και έχει αποφασίσει πως αυτή θα είναι η νικήτρια του μεγάλου βραβείου που είναι μια παχιά ζουμερή γαλοπούλα.

Συνεπώς, οι προετοιμασίες για την επιλογή στολών, σκληρών προπονήσεων ξεκινούν στο σπίτι των δύο αδερφών. Τόσο στη διάρκεια των προετοιμασιών αλλά και στους αγώνες συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα. Θα κερδίσει άραγε η Μιμή; Τι θα γίνει, αν δεν κερδίσει; Μήπως τελικά θα μείνουν όλοι νηστικοί στο γιορτινό τραπέζι;

Η Μιμή η Νευρική είναι μια μεγάλη σειρά βιβλίων, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μια διάσημη σειρά βιβλίων που έχει μεταφραστεί σε 26 γλώσσες και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας. Ένα είναι σίγουρο…πως έχει σαρώσει τις καρδιές παιδιών, γονιών και δασκάλων σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πραγματικά, έναα βιβλίο με ζωντάνια, γρήγορη ροή γεγονότων με αγωνία και ανατροπές.

Η Μιμή η Νευρική είναι ένα κορίτσι με προσωπικότητα. Ένα κορίτσι με φιλοδοξίες, όνειρα Αλλά και νεύρα. Βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς της είναι η αποφασιστικότητα, η τόλμη, έχει υπομονή, επιμονή και έντονο χιούμορ.

Περιγράφεται η καθημερινή ζωή δύο μικρών παιδιών. Δύο αδέρφια που τσακώνονται, δικαιώνουν, υποχωρούν, ζηλεύουν Αλλά πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο. Μαζί στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα γιατί η αδερφική αγάπη είναι τόσο δυνατή που τα πάντα συγχωρεί.

Το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις παραδόσεις ενός άλλου πολιτισμού. Μαθαίνουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών , πως καθιερώθηκε, ποιοι ήταν οι πρώτοι δημιουργεί της, πώς γιορτάζεται και τη σπουδαιότητά της. Μπορούν να κάνουν αναπαράσταση των διάφορων αγώνων δρόμων και δραστηριοτήτων στα πλαίσια της Γυμναστικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.