Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (ΗΛΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ)

ΝΙΚ ΚΑΙ ΤΕΣΛΑ

ΗΛΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ

Συγγραφείς: Science Bob Pflugfelder, Steve Hockensmith

Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

 

Η ιστορία ξεκινά με τους Νικ Κοπέρνικο Χολτ και Τέσλα Νάιτινγκεϊλ Χολτ τα εντεκάχρονα δίδυμα αδέρφια που έχουν μάθει να πειραματίζονται αλλά κυρίως να επιλύουν μυστήρια μέσω συναγερμών, ηλιακών οχημάτων και άλλων συσκευών ηλιακής ενέργειας.

Που βρίσκονται οι γονείς τους; Την τελευταία φορά που τους είδαν ήταν όταν έφυγαν με την πτήση για Σαν Φραντσίσκο γιατί έπρεπε επειγόντως να φτάσουν από εκεί στην Κεντρική Ασία. Τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα θα έμεναν στον θείο τους στην Καλιφόρνια, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Ψάχνοντας την αλήθεια, ανακάλυψαν ότι τελικά οι γονείς τους δούλευαν μια μυστική αποστολή που είχε να κάνει με μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και όλο αυτό το διάστημα, κρύβονταν από εκείνους που ήθελαν να τους κλέψουν ότι ανακάλυψαν. Μήπως τελικά, κάποιος τους απήγαγε; Τα δυο παιδιά, «μπήκαν στα παπούτσια» των γονιών τους, και τελικά ανακάλυψαν ποιος είναι ο απαγωγέας, βρισκόμενοι όμως αντιμέτωποι με μια τεράστια δυσκολία. Δεν είχαν βρει ακόμα τον τρόπο που θα τον πλησιάσουν και θα ξετυλίξουν το κουβάρι της δύσκολης αυτής υπόθεσης.

Θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να σώσουν τους γονείς τους με τη βοήθεια του θείου τους Νιούτ;

Ή μήπως τα πάντα θα ανατραπούν από τον ηλιακό δορυφόρο που έχουν στην κατοχή τους οι απαγωγείς;

Σίγουρα το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα της σειράς, δεν είναι ένα απλό βιβλίο περιπέτειας. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένα λογοτεχνικό επίτευγμα γεμάτο γνώσεις φυσικής μέσα από εικονογραφημένα παραδείγματα και καινοτόμα πειράματα. Οι κατασκευές που περιέχει, δημιουργούν στα παιδιά ένα αίσθημα ευφορίας και δημιουργικής απασχόλησης, με έντεχνο και αμιγώς λογοτεχνικό τρόπο και ύφος, διδάσκοντάς τα παράλληλα απλές γνώσεις φυσικής, χωρίς να τα πιέζει. Όμορφο και καλογραμμένο, χαριτωμένο και ευφυή, θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί. Η υπέροχη μετάφραση έγινε από τον Κώστα Καρανικολό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.