Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΙ ΠΕΠΕΡ – ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ)

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΙ ΠΕΠΕΡ – ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ

Συγγραφέας: Ουλρίκε Ράιλανς

Εικονογράφηση: Λίζα Χένς

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Τι γίνεται όταν το ολοκαίνουργιο κινητό της Ίντα εξαφανίζεται κατά το μάθημα της γυμναστικής; Ποιος το έκλεψε; Οι ύποπτοι είναι συγκεκριμένοι. Ο αδερφός της Πένι ο οποίος την συγκεκριμένη στιγμή ήταν τραυματίας στραμπουλώντας τον αστράγαλό του και γύρισε κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια κατά το μάθημα της γυμναστικής με την κυρία Μίλντε, η Ίβι από την διπλανή τάξη η οποία βρισκόταν και εκείνη στα αποδυτήρια παραδόξως, η κόρη Αιμοδιψούχτεν που τάχα είχε πάει εκείνη την ώρα στα αποδυτήρια για να φρεσκαριστεί – και κανένας δεν το πιστεύει - και όλοι οι υπόλοιποι που λογικά ήταν εκείνη στην ώρα στο συγκεκριμένο σημείο αλλά δεν τους πήραν είδηση.

Ήταν ώρα οι μικρές ντέντεκτιβ να αναλάβουν δράση! Έπρεπε επειγόντως να φτάσουν πρώτες στη λύση του μυστηρίου! Αρχικά έπρεπε να καταστρώσουν ένα σχέδιο – πλάνο και κατόπιν να περάσουν σε εφαρμογή. Δημιουργώντας τη λίστα των υπόπτων, ξεκίνησαν να ψάχνουν κάποια στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν τον… ένοχο. Μετά από πολλές απόπειρες να φτάσουν στο ποθούμενο, θα συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα δεν ήταν τελικά όπως νόμιζαν! Κάτι άλλο είχε συμβεί που τους είχε ξεφύγει! Ποιο ήταν αυτό;

Ένα έξυπνο και χαριτωμένο κείμενο γεμάτο λαχταριστούς διαλόγους σε μορφή κόμικ γεμάτο εικονογράφηση που προσελκύει τα μικρά παιδιά. Βέβαια θα μπορούσαν να παραληφθούν κάποιες εκφράσεις που αποδυναμώνουν οριακά το χιούμορ, αλλά τα παιδιά σε αυτή τη ηλικία εκφράζονται με αυτό τον τρόπο και θεωρώ ότι απλώς ο συγγραφέας, καταγράφει τη σκέψη τους. Η συγκεκριμένη ιστορία μυστηρίου ανήκει στη τελευταίων ετών μορφή συγγραφής που τραβάει σαν μαγνήτης τα παιδιά με τη σβελτάδα και γρηγοράδα του κειμένου μέσα από τη δύναμη της γραμματοσειράς και της εικονογράφησης. Το όγδοο κατά σειρά βιβλίο με τις περιπέτειες της Πένι Πέπερ, ήρθε για να μείνει, ως ένα ακόμα δυνατό βιβλίο με αστυνομική πλοκή γεμάτο ενδιαφέρον. Απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών και πάνω.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.