Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (IMAGINE)

IMAGINE

Συγγραφέας: Τζον Λένον

Εικονογράφηση: Ζαν Ζουλιέν

Μετάφραση: Φοίβος Δεληβοριάς

Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

 

Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει αυτό το τραγούδι... Και ποιος δεν έχει κλείσει τα μάτια του ακούγοντάς το... Και ποιος δεν έχει ονειρευτεί έναν κόσμο καλύτερο...

Είναι από τα τραγούδια που τα ξέρουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Είναι από τα τραγούδια που παίζονται στα ραδιόφωνα, τραγουδιούνται σε χορωδίες και σε σχολικές γιορτές. Είναι από τα τραγούδια που ακούγονται σε πορείες αλλά και σε πάρτι.

Υπάρχουν τραγούδια που νομίζουμε πως γράφτηκαν για εμάς. Μόνο για εμάς. Που μας αγγίζουν και μας συγκινούν. Το Imagine, όμως, είναι ένα τραγούδι για όλους εμάς. Και τώρα έγινε βιβλίο.

Ο ήρωας είναι ένα περιστέρι. Και σίγουρα δεν είναι τυχαία επιλογή. Το περιστέρι που συμβολίζει την ειρήνη. Σε όλες τις εικόνες εμφανίζεται κι ένα κλαδί ελιάς. Πότε το περιστέρι το κρατά με το ράμφος του και πότε το έχει στην τσάντα του. Και αυτό το περιστέρι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να μεταφέρει το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης. Μιλά στους άλλους για έναν κόσμο, χωρίς πολέμους, χωρίς σύνορα, χωρίς θρησκεία, χωρίς κτήματα, χωρίς απληστία και πείνα.

Φαντάσου να υπάρξει κάποτε ένας τέτοιος κόσμος. Ίσως τελικά δεν είναι δύσκολο. Από τη στιγμή που μπορούμε να τον φανταστούμε, γιατί να μην μπορούμε να τον δημιουργήσουμε κιόλας. Αρκεί να είμαστε ονειροπόλοι και να γίνουμε ένα. Φαντάσου λοιπόν.

Οι εικόνες του Ζαν Ζουλιές είναι απλές. Οι λιτές γραμμές συνοδεύουν το κείμενο που ενώ λέει πολλά είναι κι αυτό λιτό και περιεκτικό.

«...φαντάσου όλους τους ανθρώπους

να μοιράζονται τη Γη.

Μπορείς να πεις

πως είμ’ ονειροπόλος,

δεν είμαι όμως ο μοναδικός...».

Η μετάφραση έγινε από τον καταπληκτικό Φοίβο Δεληβοριά, ενώ το βιβλίο έχει προλογήσει η Γιόκο Όνο Λένον, η σύζυγος του αδικοχαμένου Τζον Λένον. Μαζί άλλωστε έγραψαν αυτό το τραγούδι – σταθμό.

Μια ιστορία που μπορεί να διαβαστεί από τα μικρά παιδιά, σε δίγλωσση έκδοση.

Μέρος από τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθεί στη Διεθνή Αμνηστία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.