Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Όχι, δεν χάθηκε το μικρό κουνέλι)

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ το μικρό κουνέλι

Συγγραφέας & Εικονογράφος: John Bond

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθαεοδούλου

Εκδόσεις: ΙΚΑΡΟΣ

 

Το Μικρό Κουνέλι και η Μαμά Κουνέλα φτιάχνουν κέικ. Το Μικρό Κουνέλι λατρεύει τα κέικ. Ενθουσιάζεται πολύ! Πάρα πολύ! Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. Πιο μεγάλο δεν γίνεται. Δεν υπάρχουν μούρα. Και κέικ χωρίς μούρα γίνεται; Δεν γίνεται. Το Μικρό Κουνέλι θέλει τόσο πολύ να φάει κέικ που αποφασίζει να πάει το ίδιο να ψάξει για μούρα. Είναι αποφασισμένο να βρει. Μούρα, μούρα πολλά για το κέικ. Τρέχει βιαστικό κι ούτε που ακούει τη μαμά του που κάτι του φωνάζει.

Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει το Μικρό Κουνέλι πηγαίνει παντού. Τίποτα δεν το σταματά γιατί θέλει να φάει κέικ. Και κέικ χωρίς μούρα γίνεται; Δεν γίνεται.

Διασχίζει δάση και ωκεανούς. Γέφυρες και χιονισμένες βουνοκορφές. Κατεβαίνει γκρεμούς και μπαίνει σε σπηλιές. Έχει χαθεί αλλά δεν το παραδέχεται. Όποιος κι αν προσπαθεί να το βοηθήσει εκείνο δεν ακούει. Στο τέλος όμως μέσα στα σκοτάδια μια σπηλιάς, καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Λίγο φοβάται, λίγο κλαίει. Για λίγο όμως. Γιατί ξαφνικά κάτι μυρίζει. Ακολουθεί τη μυρωδιά ενθουσιασμένο και...

Δεν θα αποκαλύψω άλλα.

Μια χιουμοριστική ιστορία που κάνει τον μικρό αναγνώστη να γελά αλλά και να αγωνιά με τις περιπέτειες του Μικρού. Σίγουρα πολλά παιδιά θα ταυτιστούν αλλά και πολλοί γονείς θα χαμογελάσουν διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Τα παιδιά ζουν το Τώρα. Κι αυτό που θέλουν, το θέλουν Τώρα. Δεν έχουν υπομονή. Δεν αντέχουν το «Περίμενε». Έτσι είναι τα παιδιά.

Από την άλλη, τα παιδιά, κι όχι μόνο, αλλάζουν γνώμη στο λεπτό. Τη μια μπορεί να λιγουρεύονται κέικ και να γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα για να το γευτούν και μέσα σε δευτερόλεπτα να λαχταρούν κάτι άλλο και να γυρίζουν και πάλι τον κόσμο ανάποδα. Τότε οι γονείς απηυδισμένοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, στην καλύτερη περίπτωση.

Έχει ενδιαφέρον που το Μικρό Κουνέλι παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και πηγαίνει το ίδιο να ψάξει. Δεν αρχίζει να κλαίει απογοητευμένο, ούτε ζητά από τη μαμά βοήθεια. Χρειάζεται μούρα και ψάχνει να τα βρει. Ανεξάρτητο και δυναμικό.

Οι λίγες λέξεις και οι όμορφες εικόνες είναι από τον ίδιο δημιουργό.

Το τέλος, κατά κάποιον τρόπο είναι ανοιχτό. Θα ήταν ενδιαφέρον τα παιδιά να φτιάξουν τη συνέχεια. Θα μπορούσε αυτή η ιστορία να μην τελειώνει ποτέ. Κάθε φορά ο ήρωας να θέλει και κάτι άλλο.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.