Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Το κορίτσι και ο Δεινόσαυρος)

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ

Συγγραφέας: Hollie Hughes

Εικονογράφηση: Sarah Massini

Μετάφραση: Βίκυ Κατσαρού

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

 

Μικρή και παραθαλάσσια είναι η πόλη. Χρυσαφένια είναι η άμμος, μυτερά τα βράχια και σκουριασμένη η αποβάθρα. Εκεί συνήθως περιπλανιέται ένα μικρό κορίτσι. Τη λένε Μαριάν.

Η Μαριάν χρειάζεται φίλους και τι κάνει γι’ αυτό; Σκάβει για να βρει έναν δεινόσαυρο. Οι ψαράδες που την παρακολουθούν, ανησυχούν για εκείνη. Η Μαριάν όμως δεν το βάζει κάτω. Έχει έναν στόχο και τελικά τα καταφέρνει. Μπροστά στα μάτια της εμφανίζεται ένα πλάσμα μυθικό. Ένα δεινόσαυρος που τον ονομάζει Κοκαλιάρη.

Κι όταν νυχτώνει η Μαριάν κάνει μια ευχή με όλη της την καρδιά: «Ο Κοκαλιάρης να ξυπνήσει και να πάει να τη βρει». Ο ουρανός είναι χωρίς σύννεφα, ο αέρας δεν φυσά, η ευχή της φτάνει στα αστέρια κι ο δεινόσαυρος αρχίζει να ανασαίνει!

Μια τρυφερή και πανέμορφα εικονογραφημένη ιστορία για ένα κορίτσι που ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς. Ποιητική γραφή με λέξεις που αποκαλύπτουν εικόνες και εικόνες που αποκαλύπτουν λέξεις.

Η κοκκινομάλλα Μαριάν συναντά μονόκερους, νεράιδες, γίγαντες και όλα εκείνα τα παραμυθένια πλάσματα που είναι ξεχασμένα στον χρόνο.

Όταν είσαι παιδί ζεις μέσα στη μαγεία. Τίποτα δεν είναι περίεργο, τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Η μοναξιά μπορεί να νικηθεί αν έχεις φαντασία. Με τη φαντασία μπορείς να ζήσεις περιπέτειες υπέροχες και να παρασύρεις και άλλους.

Η Μαριάν είναι μόνη. Τουλάχιστον έτσι μοιάζει στην αρχή. Όμως δεν είναι λυπημένη. Ψάχνει. Κι όταν ψάχνεις βρίσκεις. Κι εκείνη αυτό που βρίσκει θέλει να το μοιραστεί. Έτσι φαίνεται στο τέλος. Πολλά παιδιά βρέθηκαν στο όνειρό της, πολλά παιδιά πίστεψαν σε αυτό κι έτσι όλα μαζί ψάχνουν να βρουν δεινόσαυρους.

Γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα; Γίνεται η πραγματικότητα όνειρο; Ναι και ναι. Όταν είσαι παιδί, όλα γίνονται. Ακόμα και να ταξιδέψεις σε έναν τόπο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Αρκεί να είσαι ή να νιώθεις παιδί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.