Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Στην εξοχή)

ΜΙΚΡΟΣ ΕΛΙΟΤ

ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ

Συγγραφέας & Εικονογράφος: Mike Curato

Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα

Εκδόσεις: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 

Στον μικρό Έλιοτ, όπως και στο Ποντικάκι, αρέσει πολύ η ζωή στην πόλη. Κάποιες φορές όμως είναι βρόμικη η πόλη, έχει θόρυβο και πολύ κόσμο. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που το Ποντικάκι νιώθει πως χρειάζεται διακοπές. Και φυσικά ο μικρός Έλιοτ δεν μπορεί και δεν θέλει να χαλάσει χατήρι στον μικρό του φίλο.

Έτσι, μια μέρα, ανεβαίνουν σε ένα λεωφορείο και πηγαίνουν στην εξοχή. Είναι φθινόπωρο και τα δέντρα είναι στολισμένα με πολύχρωμα φύλλα. Τρέχουν μέχρι την κορυφή του λόφου και απολαμβάνουν το αεράκι, τον ήλιο και το μαλακό χορτάρι. Όταν αρχίζουν να πεινάνε, βρίσκουν κάτι πεντανόστιμα μήλα και τα καταβροχθίζουν. Χορτάτοι και οι δυο πια, αρχίζουν να παίζουν κρυφτό.

Ο Έλιοτ ανακαλύπτει την καλύτερη κρυψώνα και σκέφτεται πως το Ποντικάκι δεν θα μπορέσει ποτέ να τον βρει εκεί. Κι ο Έλιοτ έχει δίκιο. Το Ποντικάκι δεν μπορεί να τον βρει. Εκείνος περιμένει και περιμένει, αλλά δεν έρχεται κανείς.

 

Ο μικρός Έλιοτ είναι αγαπημένος ήρωας και κυκλοφορούν αρκετά ακόμα βιβλία με τις περιπέτειές του: «Μεγάλη Πόλη», «Μεγάλη Οικογένεια», «Μεγάλη Πλάκα».

Ένας Ελέφαντας κι ένα Ποντικάκι είναι φίλοι κολλητοί. Καταρρίπτεται ο μύθος πως οι Ελέφαντες φοβούνται τα ποντίκια. Είναι δυο φίλοι αγαπημένοι που η διαφορά μεγέθους δεν τους δυσκολεύει καθόλου.

 

Το συγκεκριμένο βιβλίο «Στην Εξοχή», είναι μια τρυφερή ιστορία που μιλά για τη φιλία και αφορά παιδιά από 3 ετών. Ενδιαφέρον έχει στην ιστορία που ο μεγάλος Ελέφαντας είναι εκείνος που κρύβεται καλά κι όχι ο μικρός ήρωας. Η κρυψώνα είναι τόσο φοβερή που το Ποντικάκι δεν μπορεί να τον βρει. Όμως δεν τον ξεχνά όπως φοβήθηκε ο Έλιοτ. Ενώ το Ποντικάκι έκανε άλλους φίλους όσο έψαχνε, τους ζητά να το βοηθήσουν αλλά με έναν τρόπο διαφορετικό. Γιατί το Ποντικάκι ξέρει πολύ καλά τον μικρό Έλιοτ. Ξέρει τις αδυναμίες του, ξέρει τι αγαπά και πώς θα μπορέσει να βρεθεί πιο εύκολα ο φίλος του. Έτσι γίνεται με τους κολλητούς. Μας ξέρουν καλύτερα από όλους.

Διαβάζοντας αυτό το όμορφο βιβλίο στα μικρά παιδιά, μας δίνεται η ευκαιρία να τους μιλήσουμε για τη φιλία. Να μας πουν για τους κολλητούς τους αλλά και για όλα τα χαρίσματα που έχουν. Για τα παιχνίδια που παίζουν μαζί αλλά και για τις πλάκες που κάνουν. Είμαι σίγουρη πως θα ειπωθούν πολλά και ενδιαφέροντα!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.