Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Ο Κλοντ στην πόλη)

Ο ΚΛΟΝΤ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Συγγραφέας & Εικονογράφος: ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Ηλικίες: 4+

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

Ο Κλοντ είναι σίγουρα ένας αλλιώτικος σκύλος. Φοράει μπερέ κι ένα κόκκινο πουλόβερ. Ζει με τον κύριο και την κυρία Λουστρίνη. Ζει όμως και με τον καλύτερό του φίλο που δεν είναι άλλος από τον σερ Καλτσάκη. Ο σερ Καλτσάκης, όπως καταλάβατε είναι μια κάλτσα χνουδωτή, που λίγο μυρίζει σαν τυρί.

Κάθε πρωί ο κύριος Κλοντ βλέπει τον κύριο και την κυρία Λουστρίνη να φεύγουν για τη δουλειά και τότε σηκώνεται. Καινούρια μέρα σημαίνει καινούρια περιπέτεια. Σημαίνει βόλτα στην πόλη, πάντα μαζί με τον σερ Καλτσάκη βέβαια. Εκεί του φαίνονται όλα μαγικά. Τα τεράστια κτίρια, τα περιστέρια και τα μαγαζιά. Τόσα πολλά μαγαζιά ούτε που το φανταζόταν! Φυσικά δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα μαγαζί που πουλάει μπερέδες. Αγόρασε τόσους πολλούς. Τελευταία στάση το Μουσείο. Εκεί παρατηρεί τα εκθέματα αλλά δεν τα καταλαβαίνει όλα. Τι συμβαίνει όταν ένας κλέφτης εμφανίζεται; Ο κύριος Κλοντ βρίσκεται στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή.

Ακόμα και την επόμενη μέρα που μοιάζει δύσκολη γιατί ο σερ Καλτσάκης είναι άρρωστος, καταφέρνει και πάλι να βοηθήσει μια ομάδα παλαιστών και ακροβατών.

Μια αστεία ιστορία με δυο αξιαγάπητους ήρωες. Ο συγγραφέας έχει κάνει και τις εικόνες οπότε το αποτέλεσμα είναι το εξαιρετικό. Γιατί οι εικόνες τονίζουν τα αστεία στοιχεία της ιστορίας. Δεν γίνεται να μη γελάσεις με τον σερ Καλτσάκη. Δεν γίνεται να μην ξεκαρδιστείς βλέποντας να μετρά ο Κλοντ τη θερμοκρασία του φίλου του με μια μπανάνα.

Τα παιδιά λατρεύουν το χιούμορ στα βιβλία. Το παράλογο φαντάζει φυσιολογικό και οι περιπέτειες των δυο φίλων είναι τόσο καλογραμμένες που νομίζεις πως θα μπορούσαν να συμβούν και στην πραγματικότητα. Κι αυτό είναι που κάνει μια σουρεαλιστική ιστορία πετυχημένη.

Η έκδοση είναι προσεγμένη και ομολογώ πως μου άρεσε πάρα πολύ και το σημείο του συγγραφέα και εικονογράφου Άλεξ Τ. Σμιθ, στο τέλος. Παροτρύνει τους αναγνώστες να πάρουν το βιβλίο μαζί τους. Να το διαβάσουν οπουδήποτε, έστω για λίγα λεπτά. Κι αν τσακίσουν οι άκρες του ή λίγο λερωθούν τότε σημαίνει πως οι αναγνώστες απόλαυσαν πραγματικά την ιστορία. Πόσο συμφωνώ μαζί του!

Κυκλοφορούν επίσης άλλα δύο βιβλία «Ο Κλοντ στο τσίρκο» και «Ο Κλοντ πάει διακοπές». Αξίζουν!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.