Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (ΟΛΙΒΙΑ ΚΙΝΤΝΕΫ)

ΟΛΙΒΙΑ ΚΙΝΤΝΕΫ

Συγγραφέας: Έλλεν Πότερ

Εικονογράφηση: Πίτερ Χ. Ρέυνολντς

Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

 

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο φαντασίας, με εικόνες από τον γνωστό σε όλους μας Πίτερ Ρέυνολντς (και ποιος δεν έχει αγαπήσει την Τελεία!).

Η Ολίβια ζει με τον μπαμπά της σε μια πολυκατοικία πολύ περίεργη. Ίσως βέβαια δεν είναι περίεργη η πολυκατοικία, αλλά όσοι ζουν σε αυτή. Ίσως βέβαια να είναι περίεργη κι η Ολίβια. Τι σημαίνει τελικά να είσαι περίεργος; Τι σημαίνει να είσαι συνηθισμένος; Μήπως τα μεγάλα ρεβέρ στο παντελόνι είναι αυτά που σε κάνουν να διαφέρεις από τους άλλους; Ή μήπως το γεγονός πως επισκέπτεσαι κάθε μέρα την ψυχολόγο του σχολείου; Το σίγουρο πάντως είναι πως όλα αυτά δεν σε βοηθούν να κάνεις φίλους.

Η Ολίβια ένα μεσημέρι που γυρίζει από το σχολείο ανακαλύπτει πως έχει ξεχάσει τα κλειδιά της. Ο μπαμπάς της είναι ο επιστάτης της πολυκατοικίας και δεν είναι σπίτι γιατί συνέχεια τον φωνάζουν να επιδιορθώνει τις διάφορες ζημιές.

Έτσι ξεκινά ένα ταξίδι από όροφο σε όροφο κι από διαμέρισμα σε διαμέρισμα. Και τι δε συναντά η Ολίβια. Πριγκίπισσες και πειρατές. Μέντιουμ, κοχύλια που σε υπνωτίζουν με τη μουσική τους, γυάλινα πατώματα, σαύρες που μιλάνε και τόσα άλλα.

Στο τέλος η Ολίβια καταφέρνει όχι μόνο να κάνει ένα φίλο, που ουσιαστικά δεν υπάρχει, αλλά καταφέρνει και να συμφιλιωθεί με όλα όσα της έχουν συμβεί.

Μια ιστορία μαγική που σε ταξιδεύει. Κι ενώ μιλά για καταστάσεις πολύ διαφορετικές από αυτές που ζούμε σε μια πολυκατοικία, σε πείθει πως όλα αυτά, ναι, μπορούν να συμβούν. Η Ολίβια σαν μια άλλη Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, βυθίζεται σε όλο αυτό που ζει και νομίζοντας πως μαθαίνει πράγματα για τους γείτονές της, ουσιαστικά μαθαίνει πράγματα για τον εαυτό της.

Η απώλεια είναι θέμα δύσκολο. Η συγγραφέας καταφέρνει να μιλήσει στην ψυχή του αναγνώστη, χωρίς μελοδραματισμούς. Συμβαίνουν τόσα πράγματα στο βιβλίο που στο τέλος μόνο ανακαλύπτεις πως μια απώλεια βασανίζει την ηρωίδα. Και με το που το ανακαλύπτεις έρχεται και η λύτρωση. Κι είναι μια λύτρωση που μυρίζει σαν φρεσκοψημένα μπισκότα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.