Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΜΑΓΕΜΕΝΟ)

 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΜΑΓΕΜΕΝΟ

Συγγραφέας και Εικονογράφος: Κρις Ρίντελ

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

 

Τι συμβαίνει όταν η Πράσινη παίρνει τον δρόμο για το μαγεμένο δάσος;

“Το δάσος είναι βαθύ και σκοτεινό

Σε περιμένουν δοκιμασίες ένα σωρό.

Κάθε δρομάκι ανοίγει μια νέα ιστορία,

κάθε σου βήμα γυρίζει και μια νέα σελίδα.”

Η Πράσινη παίρνει μαζί της ένα γερό ραβδί κι άνετες μπότες. Μέσα σε ένα σάκο βάζει ένα καλό βιβλίο, ψίχουλα, ένα ζευγάρι καθαρές κάλτσες και μια πρόσκληση για ένα πάρτι.

Και ποιον δεν συναντά! Τον κακό λύκο, μια μάγισσα που της προσφέρει ένα μήλο, ένα τρολ, ένα τέρας, μια άρπα και άλλα πολλά. Πάρα πολλά!

Οι πιο γνωστοί παραμυθοήρωες εμφανίζονται μπροστά στα μάτια της Πράσινης, μπροστά και στα δικά μας μάτια. Ένα παραμύθι κρύβει πολλούς κινδύνους. Εφόσον τα παραμύθια σε αυτό το βιβλίο είναι πολλά, είναι πολλοί και οι κίνδυνοι. Η Πράσινη όμως είναι προετοιμασμένη αλλά και εφοδιασμένη με πράγματα που τη βοηθούν να ξεγλυστρίσει, να γλιτώσει και τελικά να φτάσει στο πάρτι, που είναι προσκαλεσμένη.

Μια ιστορία με υπέροχες και ολοζώντανες εικόνες από τον αγαπημένο και πολυβραβευμένο Κρις Ρίντελ.

Πόσες συζητήσεις μπορούν να γίνουν με τα παιδιά διαβάζοντας αυτό το βιβλίο! Πόσα μα πόσα παραμύθια χωρούν σε λίγες μόνο σελίδες! Είναι τελικά ο λύκος κακός; Οι τρεις αρκούδες είναι πράγματι θυμωμένες; Η μάγισσα κρατά στ’ αλήθεια δηλητηριασμένο μήλο; Και το τέρας – αχ! το τέρας - θα βρει επιτέλους την Πεντάμορφη που αγαπά;

Έξυπνο, χιουμοριστικό, πρωτότυπο και απολαυστικό! Είναι ιδανικό ανάγνωσμα για όποιο παιδί γνωρίζει τα παραμύθια που αναφέρονται στο βιβλίο. Οπότε πριν ξεκινήσετε να το διαβάζετε στα παιδιά σας, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή… επανάληψη στα παραμύθια αυτά. Κι όχι γιατί το παιδί δεν θα καταλάβει την ιστορία, αν όμως ξέρει τα παραμύθια θα την απολαύσει πολύ περισσότερο!

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.