Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Η ΣΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ)

 

Η ΣΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Συγγραφέας: Judy Schachner

Εικονογράφηση: Judy Schachner

Μετάφραση: Βίκυ Κατσαρού

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

 

Η Σαραμπέλα είναι ένα κορίτσι διαφορετικό. Ένα κορίτσι που δεν μιλά αρκετά γιατί πολύ απλά δεν έχει χρόνο. Και πώς να έχει με τόσες σκέψεις που κάνει; Πότε σκέφτεται για μεγάλα ζητήματα και πότε σκέφτεται για μικρά. Στην οικογένεια όλοι την στηρίζουν κι ας έχει τα πόδια στο έδαφος και το κεφάλι στα σύννεφα.

Ακόμα κι όταν αρχίζουν να έρχονται σημειώματα στο σπίτι με παράπονα των δασκάλων για τη Σαραμπέλα που δεν προσέχει, οι γονείς της την παρηγορούν: “Κι εμείς κάναμε τα ίδια στην ηλικία σου. Έχεις γεννηθεί ονειροπόλα, όπως κι εμείς”.

Η Σαραμπέλα έχει αρκούδες μέσα στο κεφάλι της, μέχρι και φάλαινες, γι’ αυτό και δεν χωράνε άλλες λέξεις από τα μαθήματα, ούτε και αριθμοί από τις ασκήσεις. Όταν όμως ένας δάσκαλος, της βάζει μια εργασία για τα όνειρα, τότε κάτι αλλάζει. Όχι, η Σαραμπέλα δεν σταμάτησε να ονειρεύεται, απλά μοιράστηκε τα όνειρά της με τους υπόλοιπους.

 

Μια τρυφερή ιστορία, με πανέμορφες εικόνες για μικρούς και μεγάλους ονειροπόλους. Οι ονειροπόλοι συνήθως είναι και μοναχικοί. Περνούν καλά με τον εαυτό τους και δεν βαριούνται ποτέ. Με τη φαντασία τους ζουν μαγικά. Είναι όμως τόσο ωραίο να ονειρεύεσαι και να φαντάζεσαι παρέα με κάποιον άλλον. Γιατί τα όνειρα είναι σαν τη χαρά και τη λύπη, θέλουν παρέα.

Στην ιστορία, οι γονείς αγαπούν τη Σαραμπέλα ακριβώς όπως είναι. Κι όχι μόνο αποδέχονται την … ιδιαιτερότητά της, αλλά προσπαθούν και να την ενισχύσουν. Γιατί πολύ απλά καταλαβαίνουν πως η Σαραμπέλα είναι τυχερή που μπορεί να ζει όχι σε έναν αλλά σε πολλούς κόσμους που έχει δημιουργήσει η ίδια. Και η συμπεριφορά του δασκάλου, στο τέλος, είναι επίσης πολύ τρυφερή.

 

Η Σαραμπέλα σκέφτεται, φαντάζεται, ονειρεύεται και είναι πραγματικά ευτυχισμένη. Δεν βαριέται ποτέ. Τη σημερινή εποχή, τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν, να φανταστούν, να ονειρευτούν. ΟΙ σύγχρονοι γονείς, θέλουν να ασχολούνται τα παιδιά τους με κάτι δημιουργικό, κάτι που θα τα ωφελήσει στο μυαλό ή στο σώμα. Τι καλά που θα ήταν να αφήναμε τα παιδιά μας να ονειροπολούν κάθε τόσο. Τι πιο ωφέλιμο, όχι τόσο για το μυαλό ή το σώμα, αλλά για την ψυχή τους!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.