Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Εντάξει, λέμε!)

Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Εντάξει, λέμε!)

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΛΕΜΕ!

Συγγραφέας: Jory John

Εικονογράφος: Benji Davies

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Ηλικίες: 3+

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μετά από το «Καληνύχτα, λέμε!» και το «Γύρνα σπίτι, λέμε!», ήρθε η ώρα για μια ακόμα περιπέτεια με τον Αρκούδο και τον Πάπιο, το βιβλίο: «Εντάξει, λέμε!». Υπέροχες εικόνες και γέλιο! Πολύ γέλιο!

Ο Αρκούδος ξυπνά το πρωί και το μόνο που θέλει είναι να απολαύσει το μπάνιο του. Όμως έχει χιονίσει κι όλα έξω είναι λευκά και λαμπερά. Ο Πάπιος ενθουσιάζεται και τρέχει στο σπίτι του Αρκούδου. Τον τραβάει σχεδόν από την μπανιέρα και τον βγάζει έξω. Μα πόσο κέφι έχει αυτός ο Πάπιος για παιχνίδι! Προτείνει ένα σωρό πράγματα. Να παίξουν αγαλματάκια ακούνητα, να φτιάξουν οχυρό και χιοναρκούδο, να κάνουν πεζοπορία. Ο Αρκούδος όλο όχι λέει. Στο τέλος, κάνουν αγγελάκια στο χιόνι, παίζουν και λίγο χιονοπόλεμο. Ο Αρκούδος όμως θέλει να επιστρέψει στη ζεστασιά του σπιτιού του. Αρχίζει να μην νιώθει καλά. Έχει κρυολογήσει και ο Πάπιος τον φροντίζει με τέτοια όρεξη και τέτοιο πάθος που ουφ… ο Αρκούδος δεν τον αντέχει.

Κι όταν ο Πάπιος τελικά αρρωσταίνει κι εκείνος… Τι θα κάνει; Αλλά τι θα κάνει και ο Αρκούδος;

Δύο αξιαγάπητοι ήρωες που τους έχει ζωντανέψει με τα μολύβια του ο γνωστός Benjie Davies. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιον από τους δύο αγαπώ περισσότερο, τον Πάπιο ή τον Αρκούδο; Υπάρχουν στιγμές που όλοι γινόμαστε σαν τον Αρκούδο, βαριεστημένοι και γκρινιάρηδες. Αλλά η αλήθεια είναι πως εκείνες τις στιγμές θέλουμε και κάποιον λίγο να μας πιέσει και να μας ξεκουνήσει. Από την άλλη ο Πάπιος είναι τόσο πληθωρικός. Θέλει να ζει τη στιγμή στο έπακρο και δεν μπορεί καθόλου μόνος του. Τραβολογάει συνέχεια και τον Αρκούδο. Δεν τον νοιάζει που γίνεται κουραστικός, εκείνος βλέπει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο.

Έχουν πλάκα αυτοί οι δυο φίλοι. Ο ένας δεν ακούει τον άλλον, όμως ίσως τελικά να αφουγκράζονται τις εσωτερικές φωνές των φίλων τους. Όταν δηλαδή άλλα λέμε κι άλλα εννοούμε. Λέμε πως δεν θέλουμε αλλά κατά βάθος θέλουμε.

Όλα αυτά όμως δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία. Ο καθένας διαβάζει με τον δικό του τρόπο την κάθε ιστορία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψει ο αναγνώστης τον Πάπιο και τον Αρκούδο και να μην γελάσει. Τα ωραιότερα ταξίδια τα κάνεις γελώντας. Αυτό έχω να πω.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.