Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (ΑΝΝΑ ΠΕΝΣΑ)

ΑΝΝΑ ΠΕΝΣΑ

Συγγραφέας: Pip Jones

Εικονογράφηση: Sara Ogilvie

Μετάφραση: Μαρίνα Δημητρά

Εκδόσεις: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

 

Στην Άννα Πένσα άρεσαν πολύ οι εφευρέσεις γι’ αυτό και κουβάλαγε παντού μαζί της μια εργαλειοθήκη. Όλο και κάτι θα έβρισκε πάντα για να μαστορέψει.

Η Άννα ήταν έξυπνη και προσπαθούσε να επισκευάσει πότε την Τσαγο-μηχανή, πότε τον Πολύ-πηρουνιά αλλά και το Ξυρισμάτζικ. Όταν όμως δεν τα κατάφερνε, θύμωνε. Έδινε μια κλωτσιά κι έφευγε ξεφυσώντας.

Ο παππούς της, τη συμβούλευε να μην τα παρατά με την πρώτη αναποδιά και να προσπαθεί πάντα να τελειώνει ό,τι ξεκινά.

Μια βροχερή μέρα, η Άννα είχε εκνευριστεί και πάλι. Περπατούσε και σκεφτόταν αυτό που της είπε ο παππούς της, όταν ένα κοράκι σωριάστηκε μπροστά της. Το πήγε στο γιατρό κι εκείνος τη συμβούλευσε να πάρει το πουλί στο σπίτι της. Τα φτερά του είχαν καταστραφεί. Η Άννα το λυπόταν… Ήθελε τόσο πολύ να μπορέσει να το βοηθήσει να ξαναπετάξει! Ναι, λοιπόν! Θα το βοηθούσε εκείνη. Θα προσπαθούσε να του φτιάξει φτερά!

Έμμετρη ιστορία με υπέροχες εικόνες. Με χιούμορ ο συγγραφέας και ο εικονογράφος δημιουργούν ένα πραγματικά πολύ όμορφο βιβλίο!

Πόσο ωραίο είναι να δημιουργείς! Να βάζεις τη φαντασία σου και τις γνώσεις σου για να φτιάχνεις ένα σωρό πράγματα όπως η Άννα! Όταν όμως αυτό που οραματίστηκες, αυτό που με τόσο κόπο έφτιαξες δεν δουλεύει, η απογοήτευση είναι μεγάλη. Πώς μπορεί ένα παιδί (αλλά και ένας μεγάλος) να διαχειριστεί την αποτυχία; Πώς μπορούμε να μάθουμε ένα παιδί (αλλά κι έναν μεγάλο) να μην τα παρατά εύκολα; Να μην το βάζει κάτω όταν συναντά δυσκολίες. Να συνεχίζει μέχρι να τα καταφέρει. Να πεισμώνει και να προσπαθεί.

Μέσα από την ιστορία αυτή, το παιδί – αναγνώστης συμπάσχει με την Άννα. Θυμώνει, απογοητεύεται. Όμως στο τέλος χαίρεται με την επιτυχία της. Κι είναι μεγάλη χαρά όταν έχεις προσπαθήσει, όταν έχεις μοχθήσει. Είναι τεράστια η ικανοποίηση που νιώθεις όταν έχουν προηγηθεί και κάποιες αποτυχίες.

Μακάρι λοιπόν να υπάρχει πάντα κάποιος σαν τον παππού της Άννας να μας θυμίζει πως ο μόνος τρόπος να πετύχεις, είναι να προσπαθείς ξανά και ξανά. Και αυτός ο κάποιος να μην κουράζεται να μας το λέει. Να το επαναλαμβάνει ξανά και ξανά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.