Βιβλία από όλο τον κόσμο (ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ)

ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ

Συγγραφέας: Αντρέας Στάινχεφελ

Εικονογράφος: Πέτερ Σέσοβ

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

Άλλο ένα βιβλίο με ήρωες τον Ρίκο και τον Όσκαρ, το 4ο της σειράς. Και ποιος δεν έχει αγαπήσει αυτά τα δυο παιδιά που μοιάζουν να είναι τόσο αταίριαστα αλλά είναι τόσο ταιριαστά τελικά. Ο ένας ιδιομορφυΐα κι ο άλλος ιδιοφυΐα.

Είναι Χριστούγεννα και μια απίστευτη χιονοθύελλα, μας βάζει στο κλίμα αυτών των γιορτινών ημερών. Ο Ρίκο, μας αφηγείται για άλλη μια φορά με τον μοναδικό του τρόπο τι έγινε εκείνη την Παραμονή των Χριστουγέννων. Συναντάμε όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας που πλέον τους νιώθουμε σαν δικούς μας γείτονες.

Στην ιστορία όμως υπάρχει και μια αναδρομή στο παρελθόν. Πώς πέρασε το καλοκαίρι του ο Ρίκο; Πολύ καλά, αν και έλειπε ο αγαπημένος του Όσκαρ. Κι αυτό γιατί έκανε φίλους τους οποίους συναντούσε σε μια μυστική παιδική χαρά με ζωγραφισμένα λουλούδια. Ναι, ο Ρίκο έχει αλλάξει. Καταλαβαίνει καλύτερα πλέον τη σημασία της φιλίας κι αφήνεται για να νιώσει τα δώρα της.

Και συμβαίνουν τόσα πολλά! Χιονόμπαλες με γοργόνες χάνονται ενώ ο Ρίκο για να πάει από το ένα διαμέρισμα στο άλλο περνά μέσα από ένα ενυδρείο. Μία έγκυος δεν είναι αρκετή κι εμφανίζεται άλλη μία, ενώ δύο κοριτσάκια γεννιούνται την ίδια μέρα. Αυτά τα παράξενα Χριστούγεννα κάνουν τους ανθρώπους της οδού Ντίφε 93 να νιώσουν τη μαγεία. Συγχώρεση, αγάπη, αλληλεγγύη είναι τα μαθήματα που δίνουν οι δυο φίλοι Ρίκο και Όσκαρ σε μικρούς και μεγάλους.

Μια ιστορία που τη διαβάζεις και γελάς. Κι εκεί που γελάς ξαφνικά συγκινείσαι και μετά από λίγο γελάς και πάλι. Είναι απολαυστικός ο τρόπος που σκέφτεται ο Ρίκο. Τόση τρυφερότητα, ειλικρίνεια και άδολη αγάπη! Πώς να μη τον λατρέψεις. Απολαυστικές οι σκέψεις του για το αγέννητο αδερφάκι του αλλά και για τον πατριό του. Ο Ρίκο είναι διαφορετικός αλλά είναι και τόσο δυνατός. Μέσα από την αφήγησή του συνειδητοποιούμε πως όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και αλλόκοτοι πολλές φορές. Μπορεί όλοι να νομίζουν πως ο Ρίκο δεν είναι πολύ έξυπνος, μοιάζει όμως τελικά να είναι ο εξυπνότερος όλων. Κι αυτό είναι τόσο λυτρωτικό. Όχι για τον Ρίκο που δεν κολλάει σε τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά για εμάς τους αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.