υπερΘΕΜΑτίζοντας (Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός)

Έχεις αγάπη; Έχεις τα πάντα. Θέμα διαχρονικό κι αλάνθαστο…

Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός

Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εικόνες: Κέλλυ Ματαθία Κόβο
Εκδόσεις Πατάκη
Σελ: 32

Για παιδιά από 5+

Ένα παραμύθι από τα παλιά μας φέρνει ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος. Ένα καλό, αυθεντικό παραμύθι με βασιλιάδες, με πρίγκιπες, με φτωχούς αλλά τίμιους ανθρώπους. Και με ένα μήνυμα διαχρονικό: ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός κι ακόμα και χρυσός να είναι, αν δεν έχει δοθεί μ’ αγάπη είναι πιο φτηνός κι από τον τενεκέ!

Σε μια χώρα λοιπόν ο βασιλιάς ζητάει κάθε χρόνο από τους υπηκόους του να τους προσφέρουν ό, τι του κατέβει στο κεφάλι. Όλο γιορτές ήθελε να κάνει για να διασκεδάζει ο ίδιος, κι όλο οι άλλοι την πλήρωναν τη νύφη! Τι πάγους, τι πιγκουίνους, τι μαξιλάρια, τι κουβέρτες – ό, τι του ερχόταν, το ζητούσε! Κι ούτε ένα ευχαριστώ δεν έλεγε στους καημένους. Ευτυχώς που ο πρίγκιπας δεν ήταν σαν τον πατέρα του κι όταν έφτασε η ώρα να γίνει εκείνος βασιλιάς, καθόλου δεν του άρεσε που ο κακομαθημένος γέρος ζήτησε από το λαό να προσφέρει το πιο πολύτιμο κόσμημα για τη γιορτή της στέψης.

Πόρτα-πόρτα γύρισε όλη την επικράτεια ο βασιλιάς βάζοντας τους ανθρώπους να ψάχνουν για το πιο ακριβό κόσμημά τους. Μέχρι που έφτασαν στο σπίτι της μοδίστρας και της εγγονής της που άλλο από ένα μεγάλο, κοκάλινο κουμπί δεν είχαν να δώσουν. Έλα όμως που σ’ αυτό το σπίτι υπήρχε κάτι πιο ακριβό και ο πρίγκιπας αμέσως το κατάλαβε: αγάπη! Ο βασιλιάς το μυρίστηκε ότι για κοσμήματα πήγαν, με αρραβώνα θα έφευγαν κι έγινε έξαλλος! Πέταξε στα μούτρα των γυναικών το κουμπί και πήρε το γιο του κι έφυγαν.

Στο παλάτι, οι ράφτρες ξεκίνησαν να φτιάχνουν την μπέρτα της στέψης, που θα τη διακοσμούσαν με όλα τα χρυσαφικά που είχε αρπάξει ο βασιλιάς από τους ιδιοκτήτες τους. Έλα όμως που δεν τα είχε υπολογίσει σωστά: κάτι πήγε πολύ στραβά στο σχέδιό του κι αναγκάστηκε τελικά να χτυπήσει την πόρτα της μοδίστρας…

Παραμύθι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, δίπλα στο τζάκι, κοντά στο δέντρο που αναβοσβήνει χαρά: κάπως έτσι φαντάστηκα ότι πρέπει να διαβαστεί αυτό το βιβλίο.

Ανάλογα παραμυθένια και η εικονογράφηση της κας Κόβο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.