Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: υπερΘΕΜΑτίζοντας (Ο Δράκος Μπουρμπουλήθρας)

 

Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίδιοι. Αυτό είναι το θέμα μας σήμερα. Αλλά και του βιβλίου που σας προτείνουμε αυτή τη φορά

 

Ο Δράκος Μπουρμπουλήθρας

Σπύρος Πετρουλάκης

Εικόνες: Μάρω Αλεξάνδρου

Εκδόσεις Μίνωας

Σελίδες: 32

 

Ένα σύγχρονο παραμύθι έχει σκαρώσει ο Σπύρος Πετρουλάκης, με δράκους και παιδιά, με χωρικούς και μπελάδες, αλλά όλα στη σύγχρονη –ας πούμε – εποχή

Η υπόθεση απλή: Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας είναι ο μικρότερος του κοπαδιού του κι αντί για φλόγες βγάζει σαπουνάδες από το στόμα. Με τέτοια προσόντα δεν τον θέλουν οι δικοί του κι έτσι τον εξορίζουν στο δάσος. Ο καημένος είναι τόσο λυπημένος που κάθεται και κλαίει και αναλογίζεται την κακή του τύχη. Μέχρι την αναπάντεχη συνάντησή του με τον Σωτήρη, ένα παιδί που μέχρι εκείνη τη στιγμή πιστεύει ότι ΟΛΟΙ οι δράκοι του κόσμου είναι κακοί και φλογεροί. Ο Μπουρμπουλήθρας δεν έχει παρά να τον πείσει για το αντίθετο με αποδείξεις, οπότε αφρίζει από το … καλό του και ο Σωτήρης γίνεται ο καλύτερος φίλος του. Μέχρι που οι χωρικοί μαθαίνουν ότι στο δάσος τους ζει ένας δράκος και ξεσηκώνοντας με μαχαίρια και μπαλτάδες να πάνε να τον κάνουν σουβλάκι! Είδε κι έπαθε ο Σωτήρης να τους πείσει ότι όχι μόνο δεν έχει σχέση με τους κακούς δράκους του παραμυθιού, αλλά ότι είναι και κολλητοί οι δυο τους!

Έλα όμως που ένα ανησυχητικό γεγονός θα αναγκάσει τους χωρικούς να αλλάξουν πεποιθήσεις ως προς τις προθέσεις του μικρού δράκου – δε θα σας πούμε όμως άλλα, γιατί θα σας χαλάσουμε την κορύφωση της πλοκής.

Για τη διαφορετικότητα έχουμε διαβάσει πολλά βιβλία, για το σεβασμό στη μοναδικότητα του ατόμου άλλα τόσα. Αυτό εδώ έρχεται να προστεθεί σε εκείνα που με τρόπο διασκεδαστικό και χαριτωμένο δίνει το κίνητρο να συζητηθούν αυτά τα θέματα τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Όμορφη και ταιριαστή η εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου – ξεχωρίσαμε το σαλόνι που δείχνει τους χωρικούς να έχουν συγκεντρωθεί νύχτα για να κυνηγήσουν το δράκο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.