Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Τα βιβλία αλλιώς… (Τα ψηλά τακούνια της Μαρσέλας)

«Τα ψηλά τακούνια της Μαρσέλας»

Συγγ.: Γιώργος Μπουμπούσης

Εικ.: Μαριάννα Φραγκούλη

Εκδ.: Ελληνοεκδοτική

 

Η Μαρσέλα είναι μία μικρή καμηλοπάρδαλη που ευχαριστιόταν το παιχνίδι στο σχολείο μέχρι που η καινούρια συμμαθήτριά της, η Φρύνη η ζέβρα την κατηγόρησε στο κρυφτό ότι κάνει ζαβολιές.

Όντας η πιο ψηλή στην τάξη, τους έβρισκε όλους αμέσως και όταν ήταν η σειρά της να κρυφτεί την έβρισκαν πρώτη. Καθόλου δε λυπόταν για αυτό γιατί γνώριζε ότι λόγω της μορφολογίας της θα είχε πάντα αυτή την «τύχη –ατυχία».

Η καινούρια μαθήτρια εισβάλλει στην καθημερινότητα της Μαρσέλας και των φίλων της, του Πάρη και της Νταίζης και την αλλάζει.

Η μικρή καμηλοπάρδαλη θα αρχίσει να στεναχωριέται όταν οι φίλοι της, με την ενθάρρυνση της Φρύνη, θα την αποφεύγουν και θα την κατηγορούν για «ζαβολιά».

Η Μαρσέλα θα νιώσει απογοήτευση όταν οι φίλοι της δε θα την πιστέψουν, ματαίωση όταν η μητέρα της δε θα την ακούσει αφού θα είναι απορροφημένη με τις συνταγές της και τις παραγγελίες μέσω internet. Λύπη και μοναξιά όταν θα συναντήσει τυχαία τους φίλους της να παίζουν χωρίς εκείνη. Θυμό για την κατάσταση που βιώνει.

Ο συγγραφέας Γιώργος Μπουμπούσης δημιουργεί μία ιστορία για την διαφορετικότητα, την αποδοχή και την φιλία. Με μια απλή αφήγηση θα «φανερώσει» όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένα παιδί όταν αδικείται.

Η ιστορία θα τελειώσει με την Μαρσέλα να ξαναβρίσκει την θέση της στην παρέα των παιδιών. Οι φίλοι της θα της ζητήσουν συγνώμη όταν θα καταλάβουν πόσο πολύ είχε στεναχωρηθεί.

Η Μαρσέλα θα βρει όμως σημεία επαφής και με την Φρύνη. Αφορμή θα είναι η επίσκεψη του τσίρκου στην πόλη. Όταν όλοι θα πάνε να παρακολουθήσουν την παράσταση θα συμβεί ένα απρόσμενο γεγονός. Τα εισιτήρια θα είναι εξαντλημένα. Η Μαρσέλα θα ανακαλύψει ένα παράθυρο στην τέντα του τσίρκου. Τότε θα βοηθήσει τους φίλους της να δουν την παράσταση, ανεβάζοντας τους στην πλάτη της. Όταν θα δει ότι η Φρύνη δυσκολεύεται και δεν τα καταφέρνει, θα της δανείσει ένα ζευγάρι κατακόκκινες, ψηλοτάκουνες γόβες, που είχε παραλάβει κατά λάθος η μητέρα της, για να μπορέσει και εκείνη να απολαύσει την παράσταση.

Την ιστορία συνοδεύουν οι εικόνες της Μαριάννας Φραγκούλη. Οι εικόνες της γεμάτες χρώμα αποτυπώνουν τα συναισθήματα των ηρώων. Ταυτόχρονα εντυπωσιάζουν τον μικρό αναγνώστη.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς, μικρούς αναγνώστες που ξεκινούν τώρα την αναγνωστική τους περιπέτεια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.