Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Τα βιβλία αλλιώς… (Ο Φεγγαράνθρωπος)

« Ο Φεγγαράνθρωπος»

Συγγ.: Isabel Harris

Εικ.: Ada Grey

Εκδ.: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

 

«Ο Φεγγαράνθρωπος» είναι ένα παραμύθι τρυφερό κατάλληλο για όλες τις στιγμές.

Είναι μία ιστορία που αναφέρεται στην φιλία, στην αλληλεγγύη και στο σεβασμό.

Όλα ξεκινούν σε ένα χωράφι. Εκεί τρεις πρωινοί φίλοι, ο λαγός, ο γάτος και ο σκίουρος υποδέχονται ένα σκιάχτρο. Ο ερχομός του τους αναστατώνει και τους προβληματίζει.

Το ίδιο βράδυ επισκέπτονται το χωράφι τρεις βραδινοί φίλοι, η αλεπού, η κουκουβάγια και ο σκαντζόχοιρος, συναντούν το σκιάχτρο και αναρωτιούνται για αυτό.

Τα έξι ζωάκια κάνουν υποθέσεις και πλάθουν ιστορίες για την προέλευση αλλά και τον σκοπό του σκιάχτρου. Οι βραδινοί φίλοι καταλήγουν ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει έρθει από το φεγγάρι. Αποφασίζουν να τον φροντίσουν πηγαίνοντάς του φαγητό.

Οι πρωινοί φίλοι εκπλήσσονται ευχάριστα με τα καλούδια που βρίσκουν και αποφασίζουν και αυτοί με την σειρά τους να του χαρίσουν κάτι.

Με αυτόν τον τρόπο αρχίζει να ξετυλίγεται ένα γαϊτανάκι προσφοράς και φροντίδας.

Οι βραδινοί φίλοι φτιάχνουν για τον φεγγαράνθρωπο έναν πύραυλο για να τον βοηθήσουν να πάει σπίτι του.

Ο αγρότης που δεν καταλαβαίνει πως το σκιάχτρο του άλλαξε μορφή αποφασίζει να το μεταφέρει σε άλλο σημείο του χωραφιού. Οι πρωινοί φίλοι καθώς το βλέπουν να απομακρύνεται, το ευχαριστούν για όλα όσα τους χάρισε. Οι βραδινοί φίλοι όταν βλέπουν την θέση του κενή, χαίρονται γιατί πιστεύουν ότι το βοήθησαν να φτάσει στο σπίτι του, το φεγγάρι.

Οι εικόνες είναι γεμάτες χρώμα και κίνηση. Έχεις την αίσθηση ότι θα ξεπηδήσουν από τις σελίδες του βιβλίου.

Καθώς διάβαζα την ιστορία σκεφτόμουν πόση χαρά νιώθουμε όταν μας δίνεται κάτι χωρίς να το περιμένουμε και επίσης πόση χαρά παίρνουμε όταν βοηθάμε κάποιον. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά. Γεμίζουν τα μάτια τους χαρά όταν καταφέρνουν να φτιάξουν κάτι για κάποιον που αγαπούν. Ψηλώνουν από περηφάνια όταν δίνουν λύση σε ένα μυστήριο. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να αναλύουμε τα γεγονότα, αξίζει να τα δεχόμαστε και να τα απολαμβάνουμε. Τα παιδιά το κάνουν σε μεγάλο βαθμό. Παρατηρούν και αρχίζουν να αλληλεπιδρούν.

Μία ιστορία ξεχωριστή που μιλάει για αξίες χωρίς να κουράζει και αξίζει να διαβαστεί σε μικρούς αναγνώστες από 3 ετών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.