Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Τα βιβλία αλλιώς… (Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα)

«Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα»

Συγγραφέας: Orianne Lallemand

Εικονογράφηση: Eleonore Thuiller

Μετάφραση: Σοφία Παλλάκη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

 

Ο αγαπημένος λύκος Ζαχαρίας, που το γέλιο του είναι το μεγαλύτερο προσόν του, βρίσκεται σε καινούριες περιπέτειες.

Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία που έχουν για ήρωα τον λύκο. Τα περισσότερα προέρχονται από την Γαλλία.

Ο Ζαχαρίας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους μικρούς αναγνώστες. Ο ήρωας μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά του λύκου αλλά απέχει πολύ από την εικόνα του λύκου που ζει στο δάσος, μόνος του και αποτελεί απειλή για τους άλλους. Οι ιστορίες του πάντα αστείες αλλά και τρυφερές, ευαίσθητες, περιπετειώδεις βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν κοινωνικές έννοιες αλλά και να συμφιλιωθούν με την εικόνα του λύκου.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το δέκατο στη σειρά. Ο Ζαχαρίας θέλει να γνωρίσει το διάστημα. Ονειρεύεται τους πλανήτες και τα αστέρια. Θέλει να ταξιδέψει αλλά ο φίλος του καθηγητής Κουκουβάγιας δε συμμερίζεται την επιθυμία του. Πιστεύει ότι μόνο ο πλανήτης Γη κατοικείται. Ο Ζαχαρίας απογοητεύεται από τα λόγια του φίλου του όμως η εξέλιξη της ιστορίας θα τον δικαιώσει.

Ένα διαστημόπλοιο με ουφολύκους θα τον επισκεφτεί γιατί ο βασιλιάς τους χρειάζεται την βοήθεια του. Είναι δυστυχισμένος και έχει χάσει το γέλιο του. Ο Ζαχαρίας θα δεχτεί να ταξιδέψει με το διαστημόπλοιο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα δει τους πλανήτες που χάζευε από τη Γη αλλά θα βρεθεί και σε ένα καινούριο γαλαξία. Στον γαλαξία αυτό οι πλανήτες δεν μοιάζουν με αυτούς που γνώριζε. Παράξενα ονόματα έχουν. Πυροτέχνημα, Κούνια, Τσουλήθρα, Τροχός, Τραμπάλα… Ο Ζαχαρίας θα γλυτώσει από ένα ουφοχταπόδι, θα συναντήσει ουφομπαλονόψαρα, ουφοσκυλόψαρα… Θα βοηθήσει το βασιλιά να βρει το γέλιο του και θα επιστρέψει γεμάτος εμπειρίες στον πλανήτη του.

Με πολύ απλά λόγια η συγγραφέας περιγράφει το γαλαξία μας και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα φανταστικό γαλαξία. Δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στον μικρό αναγνώστη να δημιουργήσει έναν δικό του πλανήτη. Πολλές φορές τα μικρά παιδιά αναρωτιούνται για το αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και για την μορφή που έχουν οι εξωγήινοι. Πολύ έξυπνα στο βιβλίο οι κάτοικοι του άλλου γαλαξία έχουν πολλές ομοιότητες με τους κατοίκους της Γης. Οι ομοιότητες αυτές καθησυχάζουν το ήρωα αλλά και τους μικρούς αναγνώστες που ταυτίζονται μαζί του.

Τα χρώματα των εικόνων ακολουθούν τις αποχρώσεις του διαστήματος και τα σκίτσα είναι ζωηρά και ακολουθούν την ιστορία.

Το προτείνουμε σε όλους τους μικρούς αναγνώστες που ονειρεύονται αλλά και φοβούνται το διάστημα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.