Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Τα βιβλία αλλιώς… (Αποστολή… ΤΕΡΑΤΕΞ)

«Αποστολή… ΤΕΡΑΤΕΞ»

Συγγ.: Σταυρούλα Παγώνα

Εικ.: Γιάννα Λουλούδη

Εκδ.: Ελληνοεκδοτική

 

Υπάρχει φάρμακο που εξουδετερώνει τα τέρατα; Κατά προτίμηση τα βραδινά;

Είναι εκείνα τα τέρατα που ξεπηδάνε στο σκοτάδι, όταν έχει έρθει η ώρα να κοιμηθείς, όταν σβήνει το φως και μένεις μόνος στο δωμάτιο.

Ο Φώτης δεν θέλει να κοιμάται μόνος του. Όταν σβήνει το φως, το δωμάτιο γεμίζει με τέρατα μαλλιαρά, τεράστια, μικροσκοπικά, αστεία. Τέρατα που ζωντανεύουν στο σκοτάδι. Ο Φώτης φοβάται το σκοτάδι. Θα ήθελε να έμοιαζε στο μεγαλύτερο αδελφό του, που είναι ατρόμητος.

Πολλά παιδιά φοβούνται το σκοτάδι. Συνήθως πίσω από αυτό τον φόβο κρύβεται ο φόβος της μοναξιάς και της απώλειας.

«Αν φύγεις τώρα, θα χαθείς;». «Αν σε φωνάξω, θα με ακούσεις;». «Και τώρα που είμαι μόνος μου, τί πρέπει να κάνω;». Πολλά από αυτά τα ερωτήματα στριφογυρίζουν στο μυαλό των μικρών παιδιών. Άλλοτε οι φόβοι και οι απορίες λεκτικοποιούνται, άλλοτε πάλι «κρύβονται» πίσω από τα «τέρατα». Η κατανόηση και ο σεβασμός στο χρόνο και στις ανάγκες του παιδιού είναι το μυστικό που βοηθάει ένα παιδί να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

Ο μικρός Φώτης θα αναγκαστεί να μείνει στο χωριό με τον παππού του. Καθόλου δεν τον προβληματίζει το γεγονός αυτό, μιας και ο παππούς του είναι ο καλύτερος παππούς του κόσμου.

Μεταξύ τους έχει χτιστεί μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης που βοηθάει το παιδί στο να νιώθει άνετα για να μοιραστεί τους φόβους του. Ο παππούς από την μεριά του καταστρώνει ένα σχέδιο για να βοηθήσει το παιδί να τους αντιμετωπίσει.

Του προτείνει να φτιάξουν μαζί ένα μαγικό υγρό, το «ΤΕΡΑΤΕΞ». Για να το φτιάξουν θα χρειαστούν 12 πέταλα από το αθάνατο λουλούδι, 1 ποτήρι θαλασσινό νερό (μαζεμένο με ξαστεριά), 1 σταγόνα από το πιο ακριβό υγρό του κόσμου. Αφού τα βρουν, θα πρέπει να ανακατέψουν όλα τα υλικά και να ψεκάσουν με αυτό τα τέρατα του σκοταδιού.

Η συνταγή είναι πολύ απλή, για να αποχτήσεις όμως τα υλικά θα πρέπει να κοπιάσεις. Να ξεπεράσεις τον εαυτό σού.

Ο Φώτης παρέα με τον παππού θα πραγματοποιήσουν μια κουραστική ανάβαση σε έναν απόκρημνο βράχο για να βρουν το αθάνατο λουλούδι. Θα ξενυχτήσουν στην παραλία του χωριού, χαζεύοντας τα αστέρια για να μαζέψουν 1 ποτήρι θαλασσινό νερό. Θα βρουν το πολύτιμο νερό στα δάκρυα ενός κοριτσιού.

Θα φτιάξουν το μαγικό ΤΕΡΑΤΕΞ και ο Φώτης θα ανακαλύψει ότι το ίδιο μαγικό φίλτρο είχε βοηθήσει τον αδελφό του να ξεπεράσει τους δικούς του φόβους. Οι δοκιμασίες του παππού τον βοήθησαν να ανακαλύψει το θάρρος και την δύναμη που έκρυβε μέσα του.

Η συγγραφέας γράφει μία τρυφερή ιστορία που μιλάει για την ωρίμανση και την πορεία προς την ενηλικίωση. Ο Φώτης μεγαλώνει γιατί ο παππούς τον εκθέτει σε προβληματικές καταστάσεις, του ζητάει βρει λύσεις και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που πιθανόν υπάρξουν όντας δίπλα του. Σύντροφος και συνοδοιπόρος.

Η μαγική συνταγή του ΤΕΡΑΤΕΞ δεν πωλείται, κρύβεται στην σχέση των ανθρώπων.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.