Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Σ’ ένα τόπο μαγικό! (Βρισκόμαστε εδώ)

Συγγραφέας: Οliver Jeffers

Εικονογράφος: Οliver Jeffers

Τίτλος: Βρισκόμαστε εδώ

Απόδοση στα ελληνικά: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος

 

Ο πολυβραβευμένος -μα πάνω απ’ όλα- πολυαγαπημένος ζωγράφος και συγγραφέας Oliver Jeffers, δημιουργεί με αφορμή τη γέννηση του γιου του ένα υπέροχο εικονοβιβλίο που μας αφορά όλους.

Με λιτότητα, αμεσότητα, αγάπη και πολύ χρώμα αναδεικνύει όλα όσα μας ενώνουν με τη ζωή. Κυρίως, όμως μάς θυμίζει πως ο καθένας μας αποτελεί μέρος μιας ολότητας.

Όχι, δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου, άλλωστε ο κόσμος είναι απέραντος. Αναμφισβήτητα όμως αποτελούμε μέρος μιας υπέροχης σύνθεσης που οφείλουμε να ανακαλύψουμε, να σεβαστούμε, να αγαπήσουμε και να υπερασπιστούμε. Μα πρώτα και κύρια να τη γνωρίσουμε.

Κάθε σαλόνι αυτού του βιβλίου κι ένας ξεχωριστός πίνακας με ψυχρά και θερμά χρώματα σε πλήρη αρμονία. Κάθε σαλόνι κι ένα μοναδικό ταξίδι.

Στο διάστημα, στη στεριά, στην επιφάνεια της θάλασσας μα και κάτω από αυτή, στις χώρες του κόσμου, μέσα μας.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ποικιλομορφία -που δε μας χωρίζει- αλλά αντίθετα μας ενώνει με τον κόσμο γύρω μας. Ένα δώρο στον καθένα από μας που είτε έρχεται τώρα στη ζωή, είτε κατοικεί εδώ και δεκαετίες τον πλανήτη. Ένα βιβλίο-οδηγό για το πώς να βρίσκεις τον δρόμο σου κάθε φορά που χάνεσαι. Ένα σημειωματάριο για τη ζωή στον πλανήτη Γη. Ένα καλωσόρισμα στον νεογέννητο γιο του αλλά σε όσους από εμάς θέλουμε να δούμε τη ζωή με άλλα μάτια και να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο μας στη ζωή. Έναν ύμνο στην ομορφιά των «άλλων» αλλά και τη δική μας. Μια συμβουλή για τον χρόνο που φεύγει και την ανάγκη να απολαμβάνουμε τις στιγμές. Μια προτροπή για φροντίδα και νοιάξιμο. Μια υπενθύμιση πως στη Γη δεν είμαστε μόνοι.

Η Γη είναι πολύ πολύ μεγάλη.

Αλλά είμαστε πολλοί κι εμείς που ζούμε εδώ γι’ αυτό να σκέφτεσαι και τους υπόλοιπους.

Έχει χώρο για όλους μας στη Γη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.