Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Σιλουανή)

Σιλουανή

Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Εκδόσεις: Ίκαρος 2017

Τα δίδυμα αδέρφια, ο Κωστής και η Διαμαντία, και οι γονείς τους φέτος θα πήγαιναν διαφορετικές διακοπές απ’ ό,τι συνήθιζαν. Ο λόγος, δεν υπήρχαν λεφτά για πολλά-πολλά. Έτσι, φόρτωσαν το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν για τις διακοπές τους σε ένα μικρό χωριό που βρισκόταν ψηλά στο βουνό στη βόρεια Ελλάδα. Θα έμεναν στον θείο και τη θεία μαζί με την ξαδέρφη τους, τη Σιλουανή, που είχαν να δουν από το νηπιαγωγείο. Τι περίεργο όνομα… συχνά αναρωτιούνταν. Όλες οι ενδείξεις έδειχναν πως θα περνούσαν χάλια. Βιντεοπαιχνίδια δεν υπήρχαν. Διαδίκτυο ούτε λόγος. Θάλασσα ανύπαρκτη. Πώς θα περνούσαν οι μέρες ήταν η απορία των παιδιών.

Και όμως οι μέρες πέρασαν, και μάλιστα πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν. Και πώς πέρασαν; Με περιπέτεια, εικόνες μοναδικές και όνειρα. Κολύμπησαν στον μπλε καταρράκτη, μπήκαν σε σπηλιά που αναπνέει, αντιμετώπισαν προκλήσεις σε σκοτεινό νερόμυλο, ανακάλυψαν αρκούδες, κοιμήθηκαν σε δεντρόσπιτο και όλα αυτά με την καλύτερη και πιο άξια οδηγό, τη Σιλουανή.

Με μαεστρία ο συγγραφέας μας ταξιδεύει σε μια περιπέτεια στα πιο ψηλά βουνά. Μαζί με τους πρωταγωνιστές θα γνωρίσουμε το βουνό με όλες μας τις αισθήσεις. Ο αναγνώστης όχι μόνο θα γίνει συνοδοιπόρος σε μια υπέροχη βουνίσια περιπέτεια αλλά θα γνωρίσει τα θεία δώρα της φύσης, τη μαγεία που κρύβει και την ομορφιά της, που είναι πέρα για πέρα αληθινή. Εικόνες πραγματικές, αληθινές, χειροπιαστές, εικόνες μακριά από εικονικές περιπέτειες.

Ο Θοδωρής Παπαΐωάννου μας άνοιξε ένα πορτάκι στην φύση. Μια αιτία για να παραμερίσουμε τα κινητά τηλέφωνα, να σβήσουμε τους υπολογιστές και τα εικονικά παιχνίδια και να απολαύσουμε τις διακοπές στην φύση. Ακόμα και οι πιο θαλασσινοί αναγνώστες θα μαγευτούν από τις εικόνες, θα τις λαχταρίσουν.

Η «Σιλουανή» είναι ένα βιβλίο που θα κερδίσει αναγνώστες όλων των ηλικιών. Είτε τους ταξιδέψει σε εδάφη γνώριμα είτε άγνωστα, ένα είναι σίγουρο, θα είναι ένα ταξίδι όλο φρεσκάδα.

Το εξώφυλλο το φιλοτέχνησε εξαιρετικά η Ντανιέλα Σταματιάδη και με όμορφα σκίτσα, κατά διαστήματα, συνόδευσε το κείμενο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.