Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση… Δημοτικό! (Ο Φύλακας του οκτώ – η αρχή…)

Ο Φύλακας του οκτώ - η αρχή…

Συγγραφέας: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική 2016

Ηλικία: από 10 ετών

Η ζωή του πρωταγωνιστή μας, του Αιμίλιου Τράι, ξεκίνησε μέσα σε ένα καλάθι, μπροστά στα σκαλοπάτια ενός ορφανοτροφείου, όπου και έμεινε μέχρι και τα παιδικά του χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του έγινε μια περιπέτεια. Ένας αγώνας κόντρα σε μια σειρά από απρόσμενα συμβάντα, μα όχι τυχαία. Γιατί μόνο συμπτώσεις δεν ήταν. Κάθε πρόσωπο που πέρασε και θα περάσει από τη ζωή του δεν είναι τυχαίο. Για κάθε κακουχία, αναποδιά και καταστροφή… υπάρχει εξήγηση. Ο Αιμίλιος Τράι, ένα παιδί με χάρισμα, με ιδιαίτερες ικανότητες, θα ξεπεράσει πολλές φορές τα όριά του. Θα δώσει μάχες, στην κυριολεξία, για την επιβίωσή του. Ευτυχώς, στο δρόμο του θα βρεθούν ‘φωτεινές’ γνωριμίες και φιλίες, όπως αυτή του τυφλού γέροντα, του Χακίμ, που παρά την τύφλωσή του, θα δώσει φως και γνώση στον Αιμίλιο. Θα του εκμυστηρευτεί τη γνώση της αποστολής του και την υποχρέωση που έχει ο Αιμίλιος απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα.

Η Σάντρα Ελευθερίου, γνωστή σε όλους εικονογράφος, θα σας εκπλήξει ευχάριστα με αυτό της το δημιούργημα. ‘Ο Φύλακας του οκτώ - η αρχή είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο και αγωνία. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του. Το βιβλίο βρίθει από περιγραφές, από λέξεις που μπλέκονται και γίνονται ολοζώντανες εικόνες. Η συγγραφέας, με δεξιοτεχνία, ‘ζωγραφίζει’ για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά με λέξεις, λέξεις που γίνονται προτάσεις και αράδα - αράδα γίνονται εικόνες.

‘Ο φύλακας του οκτώ’ είναι μια ιστορία που παντρεύει τη φαντασία με την πραγματικότητα, το παραμύθι με τα γεγονότα. Είναι ένα βιβλίο που θα συγκινήσει τους αναγνώστες κάθε ηλικίας και με ανυπομονησία θα σπεύσουν να αποκτήσουν το δεύτερο βιβλίο που έπεται σε λίγο καιρό.

Εξαιρετικό και το εξώφυλλο του βιβλίου, το οποίο φιλοτέχνησε η ίδια η συγγραφέας-εικονογράφος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.