Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Ένα γράμμα για τον αρχηγό)

Ένα γράμμα για τον αρχηγό

Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Εικόνες: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο 2018

Ηλικία: Από 8 ετών

«Με λένε Άρη και πάω στην τρίτη τάξη. Στην τάξη μου είμαι και ο πρώτος. Ο πιο έξυπνος και ο πιο γρήγορος».

Ο Άρης είναι αστέρι σε όλα. Σε ό,τι κι αν κάνει, αριστεύει. Στα μαθήματα, στα αθλήματα, στη ζωγραφική και στα παιχνίδια - σε όλα παίρνει την πρωτιά. Και αφού γνωρίζει πόσο αστέρι είναι, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το ξέρει και όλος ο κόσμος γύρω του. Αυτό, φυσικά, δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους άλλους. Ίσα ίσα που δημιουργεί και προβλήματα.

Όταν, όμως, ο Άρης βρίσκει στην τσάντα του μια πρόσκληση από το ομορφότερο κορίτσι της τάξης, τότε ξεκινούν τα διλήμματα. Γιατί αν αποφασίσει να πάει στο πάρτι της συμμαθήτριας του, θα πρέπει να δεχτεί τους όρους που του θέτει.

Πόσο δύσκολο είναι, τελικά, για ένα παιδί που παίρνει πάντα το ρόλο του αρχηγού να πρέπει να υποβαθμιστεί σε έναν απλό βοηθό;

Μέσα από το βιβλίο της Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου «Ένα γράμμα για τον αρχηγό» ερχόμαστε σε επαφή με κάθε αρχηγό, αλάνθαστο νικητή που σίγουρα όλοι έχουμε γνωρίσει. Αυτόν που είναι ικανός να ποδοπατήσει όποιον βρίσκεται στο πέρασμα του. Που χαίρεται μόνο όταν ξεχωρίζει σε δύναμη, αντοχή, βαθμούς και σε πόντους. Θα πρέπει, όμως, να αναρωτηθούμε γιατί κάποιος να έχει την ανάγκη να είναι πάντα πρώτος και να το επιδεικνύει στους άλλους. Μήπως τελικά δεν είναι τόσο νικητής σε όλα; Μήπως θέλει μια αφορμή, μια αιτία, ένα σπρώξιμο για να δείξει πως μπορεί να είναι και αυτός δίκαιος και ομαδικός;

Το βιβλίο « Ένα γράμμα για τον αρχηγό» είναι ένα τρυφερό βιβλίο που μας μιλά για τις πρωτιές, όχι αυτές που δίνουν μόνο χαρά, αλλά αυτές που πληγώνουν και σπρώχνουν τους άλλους μακριά.

Με όμορφες, γλυκές εικόνες γεμάτο χρώμα η Αιμιλία Κονταίου ντύνει την ιστορία.

Στο τέλος του βιβλίου μπορείτε να βρείτε σελίδες με παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.