Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (4 ½ ΦΙΛΟΙ και οι άγρυπνοι νάνοι του κήπου)

4 ½ ΦΙΛΟΙ και οι άγρυπνοι νάνοι του κήπου

Συγγραφέας: Γιόαχιμ Φρίντριχ

Εικονογράφος: Ρεγγίνα Κεν

Εκδόσεις: Μίνωας

Ο Πεντάμορφος είναι ένας σκύλος αρκετά ομιλητικός. Ναι, σωστά διαβάσατε. Ομιλητικός. Τόσο ομιλητικός που αφηγείται ένα ολόκληρο βιβλίο. Εκτός όμως από ομιλητικός, είναι και αρκετά έξυπνος. Τόσο έξυπνος που μπορεί να διαλευκάνει την πιο απίθανη υπόθεση. Λίγη σημασία έχει αν οι άνθρωποι μπορούν να τον καταλάβουν. Εκείνος έχει ότι χρειάζεται. Τέσσερις απίθανους ντετέκτιβ φροντιστές, ένα μικρό ωραίο σπιτάκι και το φαγητό του. Να μην ξεχάσω τους σιωπηλούς του φίλους, τους άγρυπνους νάνους του κήπου και φυσικά τη Μαντλέν, που μόνο στο άκουσμα του ονοματός της, διαπερνά το τρίχωμά του ένα πρωτόγνωρο ρίγος. Όλα αυτά μαζί με την αλάνθαστη όσφρησή του και το αλάνθαστο ενστικτό του, οδηγούν τον Πεντάμορφο στη λύση ενός δύσκολου μυστηρίου. Κερδίζει με αυτό τον τρόπο επάξια τη θέση του στην ομάδα «Κάλε και Σία» αφανίζοντας κάθε ανταγωνισμό και ξεπερνώντας κάθε παγίδα.

Δεν χρειάζεται άλλωστε κανείς να μάθει σε έναν παλιό σκύλο καινούρια κόλπα όταν αυτός ήδη τα γνωρίζει…

Η σειρά «4 ½ φίλοι» είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παιδικές σειρές μυστηρίου με αρκετά βραβεία και επαίνους. Αποτελείται από 23 βιβλία και αυτό είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς που κυκλοφορεί μεταφρασμένο από τις εκδόσεις Μίνωας. Με κεντρικούς ήρωες τρία αγόρια, ένα κορίτσι και τον απίθανο σκύλο τους, κάθε βιβλίο είναι και μια καινούρια περιπέτεια, ένα καινούριο παράξενο μυστήριο που χρειάζεται επειγόντως να λυθεί.

Ο τρόπος που ο συγγραφέας πλέκει αρχικά τα γεγονότα σε ένα μπερδεμένο κουβάρι και στη συνέχεια αυτό ξετυλίγεται μέσα από σελίδες γεμάτες φαντασία, χιούμορ και δράση, κάνει τη σειρά αυτή να ξεχωρίζει. Αφηγητής σε αυτό το βιβλίο είναι ο Πεντάμορφος, το τετράποδο μέλος της ομάδας, ο οποίος δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να «διαβάσει» την ανθρώπινη σκέψη, συμπεριφορά και κοινωνία με μια εντελώς διαφορετική, καθαρή και αντικειμενική ματιά. Χαρούμενο ύφος, έξυπνοι διάλογοι, εκφραστικές εικόνες που εμπλουτίζουν την αφήγηση και μια πλοκή που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία του αναγνώστη. Ένα πραγματικά καλογραμμένο και διασκεδαστικό παιδικό βιβλίο μυστηρίου!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.