Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Το φτεράκι)

Το φτεράκι

Συγγραφέας: Βάσια Παρασκευοπούλου

Εικονογράφος: Πέρσα Ζαχαριά, Παναγιώτης Ανδριανός (επιμέλεια)

Εκδόσεις: Πατάκη

Ένα μικρό φτερό κάθεται ήσυχα σε ένα παγκάκι, παρατηρεί τον κόσμο και έχει ξεχάσει πια εντελώς τη χάρη, την ελαφρότητα και την ομορφιά μιας πτήσης. Τόσο ήρεμο και ασφαλές νιώθει καθισμένο εκεί, που όταν κάποια στιγμή ένα ελαφρύ αεράκι ξεκινά, εκείνο τρέμει από το φόβο του και προσπαθεί να κρατηθεί γερά ώστε να μην αλλάξει θέση. Το αεράκι όμως έχει άλλα σχέδια για εκείνο. Φυσά άλλη μια φορά και το μικρό φτερό αρχίζει να πετά και να στροβιλίζεται. Καθόλου δεν του αρέσει αυτή η κατάσταση. Που πηγαίνει και που θα σταματήσει; Ποιους άραγε θα συναντήσει; Μέχρι και ο τροχονόμος προσπαθεί να το σταματήσει αλλά τίποτα δεν καταφέρνει. Κι έτσι το μικρό φτερό συνεχίζει να πετά όλο και πιο μακριά. Δειλά και άχαρα στην αρχή μα στη συνέχεια πιο τολμηρά. Άλλες φορές φοβάται, άλλες φορές γκρινιάζει, άλλες φορές τραγουδά και ενθουσιάζεται με όσα βλέπει. Πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, πόσες όμορφες εικόνες! Να, μία φάλαινα με μυωπία που παρέσυρε κατά λάθος ένα υποβρύχιο! Κι ένας ασβός πάνω σε ιπτάμενη βαλίτσα! Ένας ελέφαντας ζωγράφος, λευκές δαντέλες από αφρό και βότσαλα που λένε ιστορίες! Τι θα συμβεί όταν ο αέρας σταματήσει; Που θα βρεθεί το μικρό φτερό; Μήπως στο στόμα κάποιου κροκόδειλου που τρώει κλειδιά; Ή πάνω στη μύτη κάποιου κυρίου ψηλομύτη; Μήπως δίπλα σε ένα καναρινάκι ή πίσω στο γνωστό παγκάκι;

Μια ανάλαφρη ιστορία για το όμορφο ταξίδι της ζωής. Έμμετρη και ζωηρή αφήγηση που παρασέρνει τον αναγνώστη με το ρυθμό της σε μια ξέφρενη πτήση και κάθε σελίδα είναι και μια ενδιαφέρουσα στάση. Μέσα από τη θαυμαστή περιπέτεια του μικρού φτερού η συγγραφέας μας περιγράφει τις εναλλαγές των συναισθημάτων. Η ασφάλεια της ήσυχης ζωής, η άρνηση και ο φόβος για το άγνωστο, η χαρά της εξερεύνησης, ο ενθουσιασμός της ανακάλυψης.

Γρήγορη και αισιόδοξη πλοκή. Λιτή και χαρούμενη εικονογράφηση.

Ένα σπουδαίο μάθημα φυσάει προς τους αναγνώστες του αυτό το παραμύθι. Η αληθινή χαρά στη ζωή είναι η εξέλιξη.

Για τολμηρούς ταξιδευτές, ατρόμητους εξερευνητές μα και ανασφαλείς ονειροπόλους και σκεπτικούς «σπιτόγατους», το βιβλίο αυτό είναι για όλους!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.