Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Το ατρόμητο χαμόγελο)

Το ατρόμητο χαμόγελο

Συγγραφέας: Νικόλας Ρώσσης

Εικονογράφος: Δημήτρης Φουσέκης

Εκδόσεις: Πατάκη

 

Ένα μικρό αγόρι, ένας μικρός γενναίος ιππότης με ξύλινο σπαθί και ασπίδα αποφασίζει να νικήσει έναν δράκο- γίγαντα και να κερδίσει τον τίτλο του πιο γενναίου ιππότη στην ιστορία των παραμυθιών. Με εντολή του βασιλιά πρέπει να βρει και να διώξει από το βασίλειο το φοβερό και τρομερό δράκο Βρέμα και να σώσει τους χωρικούς. Πρώτα όμως πρέπει να τον εντοπίσει. Έτσι ξεκινάει μια περίεργη αναζήτηση σε έναν ακόμα πιο περίεργο φανταστικό κόσμο με ακόμα πιο περίεργα και παράξενα πλάσματα. Για ένα αγόρι όμως που ήδη έχει δαμάσει τους μεγαλύτερους φόβους του κι έχει γίνει φίλος με το τέρας που κρύβεται στη ντουλάπα του ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Άλλωστε ένα χαμόγελο πάντα είναι το καλύτερο όπλο και με το ατρόμητο χαμόγελό του και την ευγένεια του καταφέρνει πάντα να κάνει καλούς φίλους και να έχει συμμάχους σε αυτή του την επικίνδυνη αποστολή!

Άραγε οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν τη σπουδαία δύναμη του και τη βοήθεια που θέλησε να τους προσφέρει ή θα βρεθεί μπλεγμένος στην πιο απίθανη κατάσταση;

Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία και περιπέτεια! Από την πρώτη κιόλας σελίδα ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μαγικό του κόσμο και με τις γλαφυρές περιγραφές αλλά και τη ζωντανή του αφήγηση τον συνεπαίρνει. Οι εικόνες του είναι ιδιαίτερες και ταιριάζουν απόλυτα με την ευφάνταστη πλοκή του. Παράξενα πλάσματα ξεπηδούν από κάθε σελίδα και ήρωες άρτια πλασμένοι που νιώθεις πως πραγματικά υπάρχουν ή τους συνάντησες αφού στο τέλος του βιβλίου ο αναγνώστης γνωρίζει καλά τον καθένα τους, την εμφάνιση, το χαρακτήρα τους, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά τους. Ένας κόσμος ονειρικός ξεδιπλώνεται που όμως κουβαλά πολλά στοιχεία και αλήθειες από τον πραγματικό, τον ανθρώπινο, αυτόν που συναντάς και σε αυτό το βιβλίο πίσω από τους πολυάριθμους συμβολισμούς. Ανάμεσα στις σημαντικές αλήθειες που μεταφέρει μέσα από το έξυπνο χιούμορ και τη ζωηρή του φαντασία ο συγγραφέας, ξεχώρισα την παρακάτω:

«Συχνά οι άνθρωποι προτιμούν ένα γνωστό κακό από ένα άγνωστο καλό. Φοβούνται τις απότομες αλλαγές…»

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.