Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Τα μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή)

Τα μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή

Συγγραφέας: Αριστείδης Δάγλας

Εικονογράφος: Μαριάννα Τρώντσιου

Εκδόσεις: Λιβάνη

Τι είναι αυτό που μπορεί να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων μια κρύα Χριστουγεννιάτικη νύχτα μες στην καρδιά του άγριου χειμώνα; Ποιο φως είναι αυτό που μπορεί να περάσει από τις χαραμάδες που αφήνει πίσω η συμφορά και να κάνει κάθε καρδιά να λάμψει;

Και αυτά τα Χριστούγεννα ο Κωνσταντής θα τα περάσει με τη γιαγιά του, την κυρά Αγγελική, στη μικρή πετρόχτιστη καλύβα τους. Οι δυο τους έχουν βρει τον τρόπο να ζεσταίνουν το σπίτι τους και τις καρδιές τους. Καθώς φουντώνει η φωτιά από τα κούτσουρα, φουντώνουν οι ιστορίες, τα παραμύθια και τα όνειρα για ταξίδια μακρινά και για μια άλλη ζωή.

Ο Κωνσταντής αν και καθηλωμένος εδώ και πέντε χρόνια σε μια ξύλινη καρέκλα, απολαμβάνει να ταξιδεύει με τη φαντασία του καλπάζοντας σε χώρες άγνωστες και μέρη παράξενα. Οι καλύτεροί του φίλοι σε αυτά τα ταξίδια είναι τα χρωματιστά βιβλία με εικόνες.

Εκεί ψηλά στην κορυφή του βουνού που βρίσκονται, σπάνια τους επισκέπτεται κάποιος. Ειδικά μέσα στο βαρύ χειμώνα που ο δρόμος γίνεται ακόμα πιο μακρύς και δύσβατος και δεν μπορεί να φτάσει ως εκεί κανένας. Ποιος είναι τότε αυτός που ανήμερα Χριστουγέννων χτυπάει την πόρτα της καλύβας τους και ποιο σπάνιο δώρο τους φέρνει;

Ένα όμορφο και βαθιά συγκινητικό βιβλίο. Μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία με όμορφες κλασικές εικόνες, που θυμίζει άλλες εποχές. Εποχές που μέσα στην απλότητα και την αλήθεια τους έκρυβαν πάντα ομορφιά. Μια ιστορία που μεταφέρει το αιώνιο και διαχρονικό μήνυμα της αγάπης. Στη σύγχρονη καθημερινότητά μας, στους γρήγορους ρυθμούς και στις ανέσεις που παίρνουμε ως δεδομένες, ξεχνάμε την πραγματική ουσία της ζωής και της χαράς, την πραγματική σημασία των εορτών ακόμα και της οικογένειας. Ξεχνάμε να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε και συνεχώς ζητάμε παραπάνω για να νιώσουμε χαρούμενοι. Όμως όπως πολύ εύστοχα συνοψίζει ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, ο άνθρωπος δε θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος και μπορεί να κάνει το λίγο πολύ και να μεταμορφώσει μια στιγμή συνηθισμένη σε προσμονή γλυκιά. Ας είναι λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα για όλους μαγικά!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.