Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Πριγκίπισσα Αθηνά - Βαρέθηκα να περιμένω τον πρίγκιπα!)

 

Πριγκίπισσα Αθηνά

Βαρέθηκα να περιμένω τον πρίγκιπα!

Συγγραφέας: Στέλλα Κάσδαγλη

Εικονογράφος: Τόμεκ Γιοβάνης

Εκδόσεις: Πατάκη

Η πριγκίπισσα Αθηνά, αυτό το ατίθασο πλάσμα, έχει φτάσει πια σε ηλικία γάμου. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι γονείς της. Έτσι μια ωραία μέρα ξεκινούν να παρελαύνουν από το παλάτι ένα σωρό πρίγκιπες και επίδοξοι μνηστήρες. Άλλοι αδιάφοροι και βαρετοί, άλλοι δειλοί και υπερβολικοί και άλλοι θαμπωμένοι από την ίδια τους την ομορφιά!

Η πριγκίπισσα Αθηνά κάνει ότι μπορεί να τους ξεφορτωθεί και ταυτόχρονα αναρωτιέται αν ποτέ θα βρει αυτόν, τον έναν, τον μοναδικό, τον πρίγκιπα που καταφτάνει στο τέλος κάθε παραμυθιού για να κλείσει με τη φράση «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Κι αν δεν υπάρχει για εκείνη ένας τέτοιος πρίγκιπας; Αν υπάρχει και δεν καταφέρουν να βρουν ο ένας τον άλλον; Αν μπερδευτεί, κάνει λάθος επιλογή και το καταλάβει στα 63 της;

Σοβαρά ερωτηματικά την οδηγούν να πάρει το δρόμο της αναζήτησης. Αποφασίζει λοιπόν αντί να περιμένει τον πρίγκιπα να έρθει, να βγει εκεί έξω μαζί με τον καλό της φίλο, Παρρότο και να αρχίσει να ψάχνει. Έτσι ακόμα κι αν δεν τον βρει, θα έχει γεμίσει τη ζωή της με ενδιαφέρουσες εικόνες, νέες εμπειρίες, όμορφες στιγμές και πολλούς καινούριους φίλους.

Για μία ακόμη φορά «η πριγκίπισσα Αθηνά» έχει πολλά και σπουδαία να μοιραστεί. Μέσα από το χιούμορ, τις έξυπνες ατάκες, και τον ανατρεπτικό χαρακτήρα που έχει πλάσει η συγγραφέας, μεταφέρει στους μικρούς αναγνώστες και ειδικότερα στις μικρές αναγνώστριες, σημαντικές αλήθειες για τη ζωή. Έρχεται λοιπόν με ένα παιδικό βιβλίο και με τη δική της ξεχωριστή μυθοπλασία να ταρακουνήσει τα στερεότυπα που για τόσα χρόνια διαμορφώνουν τον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία των παιδικών μυαλών. Εξαιρετική όπως πάντα και η εικονογράφηση που λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής στη ζωντάνια της αφήγησης και το χιούμορ του κειμένου.

Ποιος είπε πως οι πριγκίπισσες πρέπει να κάθονται όλη μέρα σε ένα παλάτι και να περιμένουν τον πρίγκιπα που θα της παντρευτεί; Ποιος είπε πως δεν μπορούν να έχουν για φίλο έναν παπαγάλο, να κάνουν τούμπες στα μονόζυγα και να ονειρεύονται να ταξιδέψουν μόνες τους σε όλη τη γη; Ποιος είπε πως οι πρίγκιπες πρέπει να έχουν οπωσδήποτε άλογο και αμύθητα πλούτη; Η ζωή είναι τόσο διαφορετική, τόσο όμορφη μέσα από τις ανατροπές της και μόνο μια πριγκίπισσα θαρραλέα μπορεί να απολαύσει το υπέροχο ταξίδι της!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.