Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Πίκο και Λόλα: Συγνώμη, Λόλα / Στον γιατρό)

Πίκο και Λόλα

Συγγνώμη, Λόλα

Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο Πίκο και η Λόλα ετοιμάζονται για βόλτα στην παραλία. Στο καλαθάκι της η Λόλα έχει φροντίσει να βάλει όσα είναι χρήσιμα σε μία βόλτα, όπως μπισκότα νόστιμα και κέικ από καρότα. Λίγο όμως πριν αναχωρήσουν εμφανίζεται η μαϊμού και τους ζητά να πάει μαζί τους. Πριν καλά καλά το καταλάβουν, η μαϊμού έχει καταβροχθίσει τα μπισκότα, έχει καταπιεί το κέικ, έχει πετάξει μακριά την μπάλα κι έχει πιει όλο το νερό χωρίς να αφήσει ούτε σταγόνα! Και για όσες σκανταλιές σκαρώνει τους ζητάει κι ένα «συγγνώμη». Μα κάποιος πρέπει να της δώσει ένα καλό μάθημα μήπως και καταλάβει επιτέλους πως ένα «συγγνώμη» δεν αρκεί άμα δεν το εννοεί!

Σε αυτό το βιβλίο της απολαυστικής σειράς με πρωταγωνιστές τους Πίκο και Λόλα, τα παιδιά μπορούν εύκολα να κατανοήσουν μέσα από την απλή, ρυθμιμή αφήγηση και τις χαρούμενες εικόνες, σημαντικές έννοιες όπως η φιλία και η ευγένεια. Με τον πιο ευχάριστο τρόπο τους δίνεται έτσι η ευκαιρία να αναπτύξουν τη φνατασία τους, να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης και καλλιεργήσουν κοινωνικό-συναισθηματικές ικανότητες που θα τους είναι χρήσιμες στην αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους.

 

Πίκο και Λόλα

Στον γιατρό

Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο Πίκο αρρώστησε και βήχει, νιώθει πόνο στο κεφάλι κι έχει και που και που μια ζάλη. Η Λόλα τρέχει αμέσως να βοηθήσει τον φίλο της και μαζί της έχει φέρει ένα βιβλίο που έχει γραμμένα όλα τα γιατροσόφια που μπορεί να φανταστεί κανείς μα δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάσει! Γιατί τα γιατροσόφια της Λόλας όλα μαζί δοκιμασμένα τελικά φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα και τώρα ο Πίκο μαζί με όλα τα άλλα έχει και κοιλόπονο!

Μήπως έχει έρθει η ώρα να πάει στον γιατρό ή να δοκιμάσει κάτι ακόμα η Λόλα από το βιβλίο της; Μα για σταθείτε… αυτό δεν είναι βιβλίο με γιατρικά! Αυτό είναι ένα βιβλίο συνταγών μαγειρικής!

Γρήγορα τον Πίκο στον γιατρό! Μόνο εκείνος θα του βρει ποιο φάρμακο είναι το σωστό!

Άλλη μια αστεία και διασκεδαστική ιστορία του Πίκο και της Λόλα γεμάτη χρώμα, φαντασία και απίθανα στιχάκια!

Σε αυτό το βιβλίο ο Πίκο εμπιστεύεται τη φίλη του Λόλα η οποία έχει όλη την καλή διάθεση να τον βοηθήσει μα καθόλου γνώση. Αντί λοιπόν να τον βοηθήσει και να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα, τον κάνει χειρότερα. Είναι αποφασισμένη να περιποιηθεί τον φίλο της όμως αφήνει τη λανθασμένη της άποψη πως τα ξέρει όλα, να μπει στη μέση και να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Με τρόπο απλό και κατανοητό γίνεται ξεκάθαρο στα παιδιά πως δεν μπορούμε όλοι να γνωρίζουμε τα πάντα και αυτό είναι αποδεκτό. Όταν δεν γνωρίζουμε εμείς κάτι, υπάρχει πάντα κάποιος ειδικός στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε. Είναι καλό να είμαστε οι εαυτοί μας και να μην παριστάνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Οι φίλοι μας πάντα θα μας αγαπούν ακόμα κι αν δεν έχουμε τη λύση στο πρόβλημά τους, ή το γιατρικό για να γίνουν καλύτερα, ακόμα κι αν αυτό που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι μόνο ένα μαντήλι για να φταρνιστούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.