Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ο σκύλος Κάρλος)

Ο σκύλος Κάρλος

Συγγραφέας: Μαρία Σκαμάγκα

Εικονογράφος: Αλία Ζάε

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο σκύλος Κάρλος δεν είναι σαν τους άλλους σκύλους. Είναι ένα υφασμάτινο παιχνίδι. Όμως ούτε και σαν τα άλλα παιχνίδια είναι. Ο σκύλος Κάρλος είναι χειροποίητος και ακριβώς επειδή φτιάχτηκε από τα χέρια της μαμάς που λαχταρούσε να πιάσει το πρώτο της μωρό, κουβαλάει την ίδια λαχτάρα για ζωή. Στο σπίτι που μένει τα παιχνίδια είναι άφθονα, το ίδιο άφθονη είναι κι η αγάπη. Εκείνος όμως νιώθει να περισσεύει. Μέσα του κρύβει έναν τολμηρό ταξιδευτή κι έτσι τις νύχτες ονειρεύεται μικρές και μεγάλες περιπλανήσεις. Ώσπου κάποιο βράδυ ένας δυνατός αέρας τον σηκώνει από το μπαλκόνι και τον μεταφέρει αλλού. Δίπλα στον κάδο με τα σκουπίδια. Όχι και κανένα σπουδαίο ταξίδι θα μου πείτε. Όμως αυτό είναι μόνο η αρχή. Ένα μελαμψό χέρι θα τον ξεχωρίσει από τα σκουπίδια και ο σκύλος Κάρλος θα βρεθεί να ταξιδεύει στη νυχτερινή πόλη μέσα από την τσέπη του μυστηριώδη άντρα. Άραγε το ταξίδι αυτό θα τον οδηγήσει σε κάποιο τόπο μακρινό; Θα τον φέρει λιγάκι πιο κοντά στον τελικό προορισμό του; Θα βρει επιτέλους αυτή τη ζεστή αγκαλιά που τόσο πολύ λαχταρά;

Ένα πολύ όμορφο και τρυφερό παραμύθι που μας μιλά για τη διαφορετικότητα, τη μοναχικότητα, την ελπίδα που δεν πρέπει να χάνεται, τα θαυμαστά που η ζωή σκορπά εδώ κι εκεί για όποιον τολμά να ταξιδεύει και να περιπλανιέται στους δρόμους της.

Ένα παραμύθι σπάνιο όπως και ο ήρωάς του, όπου μπλέκεται η πραγματικότητα με τη μυθοπλασία τόσο στην ποιητική αφηγηση όσο και στην ξεχωριστή εικονογράφησή του.

Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά που παρατείνουν κι ενισχύουν την αναγνωστική απόλαυση.

Το πιο σημαντικό όμως που κουβαλά αυτό το βαθιά συγκινητικό βιβλίο στις σελίδες του είναι το σπουδαίο του μήνυμα.

Ότι φτιάχνεται από αγάπη, δεν χάνει ποτέ το δρόμο του.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.