Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ο Πέτρος και ο λύκος)

Ο Πέτρος και ο λύκος

Συγγραφέας: Σεργκέι Προκόπιεφ

Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη

Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Μίνωας

Ένας πεινασμένος λύκος παραμονεύει, πλάι στην όχθη μιας λιμνούλας, στο καταπράσινο λιβάδι που βρίσκεται στη μέση του μεγάλου δάσους. Εκεί υπάρχει κι ένα σπίτι. Ένα σπίτι με ξύλινο φράχτη που κλείνει μέσα του έναν μικρό κήπο, κι από πάνω του απλώνεται το πιο γερό κλαδί μιας γέρικης μηλιάς. Σε αυτό το σπίτι ζει ο Πέτρος με τον παππού του. Στον μικρό κήπο ζει μια καλοθρεμμένη και στρουμπουλή πάπια. Στο κλαδί της μηλιάς ζει ένα μικρό πουλί, μεγάλο πειραχτήρι. Σε αυτή την ιστορία υπάρχει και μια γάτα. Μια γάτα παρδαλή που ζει παντού. Στο σπίτι, στον μικρό κήπο, στο κλαδί, στο λιβάδι και στο μεγάλο δάσος.

Ο λύκος κρυμμένος πίσω από ένα δέντρο εδώ και ώρα παρακολουθεί τον Πέτρο που παίζει χαρούμενος με τους φίλους του. Το πουλάκι φτερουγίζει χαρούμενο, η πάπια πλατσουρίζει ξένοιαστη, η γάτα νιαουρίζει ευχαριστημένη, ο Πέτρος σφυρίζει κεφάτος και η κοιλιά του λύκου γουργουρίζει πεινασμένη.

Ο παππούς του Πέτρου τον φωνάζει αναστατωμένος. Τον συμβουλεύει να είναι προσεκτικός γιατί οι λύκοι παραμονεύουν όμως ο Πέτρος δεν φοβάται τους λύκους. Τι θα γίνει όμως όταν ο λύκος αρπάξει την ευκαιρία και επιτεθεί στους φίλους του;

Θα καταφέρουν να του ξεφύγουν και να σωθούν από τα δόντια του ή μήπως τελικά χρειαστεί να σώσουν αυτόν από τον οποίο έτρεχαν να σωθούν;

Ένα από τα αγαπημένα μουσικά παραμύθια όλων των εποχών ζωντανεύει στις σελίδες μιας εξαιρετικής έκδοσης και διασκευής για να συναντήσει στο παρόν τους μικρούς αναγνώστες, φρέσκο, σύγχρονο και πάντα διαχρονικό αριστούργημα.

Στην ιστορία του Πέτρου και του Λύκου που γράφτηκε το 1936 με σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά με διάφορα μουσικά όργανα όπως και τις μελωδίες της συμφωνικής μουσικής, τα παιδιά έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν και τις διαφορετικές προσωπικότητες των ηρώων του. Το χαρούμενο και παιχνιδιάρικο πουλάκι, την πονηρή γάτα, την απρόσεχτη πάπια, τον παράτολμο νεαρό Πέτρο και τον συνετό από τα χρόνια και τις εμπειρίες παππού.

Το μήνυμα εξακολουθεί και παραμένει ισχυρό. Ενώ η φύση διέπεται από τους δικούς της κανόνες όπου ο ισχυρός πάντα νικά, ο άνθρωπος ακόμα και από θέση ισχύος έχει την ικανότητα να συμπονά, να αγαπά και να συγχωρεί.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.