Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ο Πάρις και η ωραία Ελένη )

Ο Πάρις και η ωραία Ελένη

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφος: Θάνος Τσίλης

Εκδόσεις: Μίνωας

Όταν ο Πάρις συνάντησε την Ωραία Ελένη, οι καρδιές τους χτύπησαν δυνατά. Τόσο δυνατά που θα μπορούσε κανείς να μπερδέψει τον ήχο τους με τύμπανα πολέμου. Γιατί μπορεί ο έρωτάς τους να ήταν αγνός όμως αφορμή για τη γέννησή του στάθηκε το χρυσό μήλο της Έριδος και μια τέτοια θεά, η θεά της διχόνοιας και της ζηλιάς, μόνο έχθρα και πόλεμο θα μπορούσε να γεννήσει. Έτσι όταν ο Πάρις έκλεψε την Ελένη και έφυγαν μακριά, ξεκίνησε ένας μεγάλος και καταστροφικός πόλεμος που απασχόλησε θεούς και ανθρώπους για πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Αυτή είναι η αρχή και η γέννηση του Τρωικού πολέμου. Βλέπετε το χρυσό μήλο της Έριδος που κρυφά εκείνη «φύτεψε» για να διχάσει τους θεούς, έπιασε ρίζα, άπλωσε κλαδιά και σκόρπισε τους πικρούς καρπούς του πολέμου στις καρδιές των ανθρώπων.

Σε αυτήν την τόσο όμορφη έκδοση που ανήκει στη σειρά «Γνωρίζω τη μυθολογία» τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία του Πάρι και της Ωραίας Ελένης. Εξαιρετικό κείμενο, χωρίς περιττές αναφορές που θα κούραζαν ενδεχομένως τους μικρούς αναγνώστες, και με έναν τρόπο αφηγηματικό που κερδίζει ακόμα και τους μεγάλους. Η εναλλαγή στο κείμενο από πεζό σε έμμετρο κάνει την ανάγνωση ακόμα πιο διασκεδαστική. Οι διάλογοι προσδίδουν έντονη θεατρικότητα. Σε αυτό συμβάλλει και η υπέροχη εικονογράφηση. Οι μορφές είναι εκφραστικές και οι εικόνες ελκυστικές και ολοζώντανες!

Ένας απολαυστικός τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τη μοναδική μυθολογία μας, να έρθουν σε επαφή μαζί της και να την αφομοιώσουν ευχάριστα όπως ένα παραμύθι, πριν καν ξεκινήσουν να την διδάσκονται στο σχολείο. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης και «Οι 12 θεοί του Ολύμπου», «Οι άθλοι του Ηρακλή», «Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία», «Οι άθλοι του Θησέα» και «Δαίδαλος και Ίκαρος». Γνωρίστε τη μυθολογία μας λοιπόν, την ωραιότερη των παραμυθιών!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.