Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά)

Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά

Συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη

Εικονογράφος: Λιάνα Δενεζάκη

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Μια κόκκινη κλωστή που εμφανίζεται από το πουθενά ανοίγει τον δρόμο για μια όμορφη ιστορία. Μπλέκεται σε πόδια, στεγνώνει δάκρυα, αστράφτει χαμόγελα και γεννάει παραμύθια. Πετάει ψηλά στον ουρανό σαν κόκκινο μπαλόνι, τα σύννεφα ανοίγουν, ο ήλιος παιχνιδίζει, ο αέρας της φυσά και δύο πολύχρωμα αλεξίπτωτα γεννιούνται.

«Κόκκινη κλωστή δεμένη, να το παραμύθι σου, σε περιμένει!» ακούγεται ένας ψίθυρος.

Ο Μπαρτόλο είναι ένα αγόρι με ένα ζευγάρι μεγάλα γυαλιά κι έναν σπουδαίο φίλο, τον Φίγκαρο, τον γάτο. Όταν κάποια στιγμή συναντά αυτή την κόκκινη κλωστή μεταφέρεται μαγικά στον κόσμο των παραμυθιών κι εκεί ανακαλύπτει την αξία και την ομορφιά της διαφορετικότητας. Μάγισσες, γοργόνες, βασιλιάδες, ξωτικά όλα τους τόσο όμορφα και τόσο μοναδικά.

Πόσο χαρούμενος ένιωθε ξαφνικά! Κι όμως εκείνο το πρωί ήταν τόσο θλιμμένος. Η φίλη του Ροζίνα τον είχε τόσο πολύ στεναχωρήσει με ένα της σχόλιο για τα μεγάλα, κόκκινα γυαλιά του.

Άραγε θα μπορέσει να ξεπεράσει τον θυμό του και να μοιραστεί με τη φίλη του τη φανταστική αυτή ευκαιρία να ταξιδεψουν μαζί στον κόσμο των παραμυθιών;

Για όσους αγαπούν την τέχνη της μυθοπλασίας και της αφήγησης. Ένα παραμύθι τρυφερό, γεμάτο συναίσθημα και φαντασία σε κείμενο και εικόνες. Με τρόπο μοναδικό το κουβάρι της κόκκινης κλωστής ξετυλίγεται και λύνει μπερδέματα, παρεξηγήσεις και αρνητικά συναισθήματα. Όλα όσα μας προβληματίζουν κάτω από το πρίσμα των παραμυθιών αποκτούν χαρούμενες αποχρώσεις και αισιόδοξη τροπή. Δεν είναι που στο τέλος των παραμυθιών όλα είναι όμορφα και ρόδινα έτσι μαγικά, είναι που εντελώς μαγικά η ζωή παρέχει τη λύση σε κάθε μικρό ή μεγάλο μπλέξιμο αρκεί να είσαι πρόθυμος να πιάσεις το κόκκινο κουβάρι της στα χέρια σου, όσο μπερδεμένο κι αν είναι, και με αγάπη, πίστη και υπομονή να το αφήσεις να σε οδηγήσει. Ένα παραμύθι ξεχωριστό για το θέμα της φιλίας, της διαφορετικότητας και της συμφιλίωσης που βάζει τα κόκκινα γυαλιά σε όσους αγνοούν την πολύτιμη σημασία τους.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.