Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ο Μάγος του Οζ)

Ο Μάγος του Οζ

Συγγραφέας: Λ. Φραννκ Μπαουμ, Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφος: Σάντρα Σέρα

Εκδόσεις: Μίνωας

Η Ντόροθι και ο σκύλος της έπειτα από έναν ανεμοστρόβιλο που τους σηκώνει ψηλά, προσγειώνονται στη χώρα του Οζ όπου τίποτα δεν θυμίζει τον τόπο τους. Προσπαθώντας να μάθει με ποιον τρόπο θα επιστρέψουν σπίτι τους όλοι της δείχνουν το κίτρινο μονοπάτι που οδηγεί στη Σμαραγδένια Πόλη, εκεί δηλαδή που κατοικεί ο θαυμαστός Μάγος του Οζ, που είναι ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει. Ο δρόμος κρύβει πολλούς κινδύνους μα και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Ενώ η Ντόροθι ξεκινά αυτό το ταξίδι μόνη της θα καταλήξει να κάνει τρεις μοναδικούς φίλους. Εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους μα με ένα κοινό. Όλοι θέλουν να συναντήσουν το Μάγο του Οζ για να του ζητήσουν κάτι. Το Σκιάχτρο θέλει να ζητήσει μυαλό, ο Τενεκεδένιος θέλει μία καρδιά, και στο Λιοντάρι λείπει το θάρρος. Όταν όμως μετά από πολλές περιπέτειες φτάνουν εκεί τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Ο Μάγος του Οζ δεν είναι αυτός που περίμεναν και σίγουρα δεν έχει να τους δώσει όσα είχαν σκοπό να του ζητήσουν. Ίσως τελικά όσα νόμιζαν πως είχαν ανάγκη να είναι πράγματα που ήδη έχουν και απλά δεν γνωρίζουν.

«Ντόροθι, έχεις τα ασημένια παπούτσια! Αν χτυπήσεις τρεις φορές τα τακούνια, θα σε πάνε μεμιάς στην οικογένειά σου, στο Κάνσας! Για δοκίμασε!».

Κι έτσι έγινε.

Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα παραμύθια της παγκόσμιας λογοτεχνίας γνωστό σε όλους είτε ως βιβλίο, είτε ως θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο. Εδώ το συναντάμε σε μια πανέμορφη έκδοση με μεγάλες υπέροχες εικόνες που το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό. Σε αυτή τη διασκευή ένα μεγάλο κομμάτι της πρωτότυπης μυθοπλασίας παραμένει αναλλοίωτο, όπως αναλλοίωτο από τη διασκευή αλλά και το χρόνο παραμένει το όμορφο μήνυμά του. Είναι σημαντικό στο ταξίδι της ζωής να έχουμε φίλους που μας συντροφεύουν και που όσο διαφορετικοί και αν είμαστε μπορούμε να αναγνωρίζουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Η πραγματική μαγεία και δύναμη κρύβεται στην πίστη στον εαυτό μας, στους φίλους και την οικογένεια. Έτσι οποιαδήποτε αναζήτηση καταλήγει στην ανακάλυψη ενός ακόμα θησαυρού που κρύβουμε μέσα μας!

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.