Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Οι κανονιέρηδες των γηπέδων / Ο νέος προπονητής)

Οι κανονιέρηδες των γηπέδων / Ο νέος προπονητής

Συγγραφέας: Χέραρτ Βαν Χέμερτ

Εικονογράφος: Μαρκ Γιάνσεν

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ο Νταν ο Γκολτζής και ο Ρέμι κάνουν κολλητή παρέα. Ανάμεσα στα διαβάσματα του σχολείου, τις τιμωρίες και τα διαλείμματα, πάντα βρίσκουν χρόνο για ποδόσφαιρο. Αν και αγωνίζονται σε αντίπαλες ομάδες στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Σε λίγες μέρες ξεκινά το σχολικό τουρνουά και τα δύο παιδιά το περιμένουν πως και πως.

Το ηθικό των αθλητών είναι ακμαίο. Οι προπονήσεις κυλούν ομαλά και η προετοιμασία πηγαίνει «ρολόι». Τα πάντα είναι ενθαρρυντικά ώσπου όλα τα μέλη της ομάδας του Νταν λαμβάνουν το ίδιο e-mail. Ο κύριος Ριν, ο προπονητής τους, έσπασε το πόδι του! Τι ανατροπή πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας! Ποιος μπορεί να πάρει τη θέση του προπονητή τους και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Και ποιος θα μπορούσε να είναι τόσο καλός στο ποδόσφαιρό όσο ο κύριος Ριν ώστε να αναλάβει;

Ο Βίλεμ, ένας άντρας με μακριά μαλλιά και μούσια που συχνάζει στο πάρκο και όλοι θεωρούν πως είναι άστεγος, τι σχέση έχει με την ιστορία αυτή, με το θέμα που έχει δημιουργηθεί, με τη λύση που πρέπει να δοθεί και σημαντικότερο όλων… Τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρό;

Μία διασκεδαστική ιστορία από τη σειρά βιβλίων «Οι κανονιέρηδες των γηπέδων» με θέμα το ποδόσφαιρο. Σε αυτό το βιβλίο τα παιδιά καλούνται να βρουν γρήγορα μια αποτελεσματική λύση αλλιώς η ευκαιρία τους να συμμετέχουν στο σχολικό τουρνουά θα χαθεί. Χρειάζεται ψυχραιμία και πάνω από όλα καθαρή ματιά. Άλλωστε η λύση μπορεί να βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους και να μην τη βλέπουν.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα κι ευχάριστα, με ζωηρή αφήγηση και ενδιαφέρουσα πλοκή. Μέσα από το άθλημα του ποδοσφαίρου και χωρίς να θυσιάζει καθόλου από τη συγκίνηση και τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα, ο συγγραφέας προσεγγίζει σημαντικά θέματα ζωής όπως είναι η αισιοδοξία, η ομαδική προσπάθεια και η εξάλειψη των στερεοτύπων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.