Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (ΟΔΥΣΣΕΙΑ Μία ιστορία βασισμένη στο ηρωικό έπος του Ομήρου)

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Μία ιστορία βασισμένη στο ηρωικό έπος του Ομήρου

Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Εικονογράφηση: Μανουέλα Αντρεάνι

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Το φεγγάρι απλώνει μια ασημί κλωστή πάνω στη θάλασσα. Σχηματίζει μονοπάτια υδάτινα και τη μορφή μιας γυναίκας με δάκρυα στα μάτια που όλο υφαίνει και υπομονετικά περιμένει.

«Πες μου, Μούσα, την ιστορία του πολυμήχανου Οδυσσέα, που περιπλανήθηκε στη θάλασσα…»

Οι θεοί κάλεσαν συμβούλιο να αποφασίσουν για την τύχη του άτυχου αυτού ήρωα που ενώ όλοι οι σύντροφοί του στον Τρωικό Πόλεμο είχαν επιστρέψει εδώ και πολύ καιρό στα σπίτια τους, εκείνος ακόμα βρισκόταν στη θάλασσα με τους άντρες του. Μα ένας ήρωας σαν κι αυτόν, που αρνήθηκε την αθανασία και βούτηξε με τόλμη στα δεινά προκειμένου να επιστρέψει μια μέρα πίσω στην πατρίδα του δεν θα μπορούσε να περιμένει από τους θεούς να αποφασίσουν για την τύχη του αφού την όριζε ο ίδιος! Κι έτσι ταξίδεψε στη γη των Λωτοφάγων, στο νησί των Φαιάκων κοντοστάθηκε, από τη σπηλιά του Πολύφημου πολυμήχανος καθώς ήταν κατάφερε και γλύτωσε, αψήφησε της Κίρκης τα μαγικά ξόρκια, στον Κάτω Κόσμο περιπλανήθηκε κι αλώβητος ανέβηκε και στων Σειρήνων το γλυκό τραγούδι δεν υπέκυψε. Ο Ποσειδώνας προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον σταματήσει μα δεν τα κατάφερε!

Μόνο ένα έπος θα ήταν ικανό να χωρέσει τον ήρωα αυτόν και το ταξίδι του!

Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές και πολυτελείς εκδόσεις συναντούμε μια ιστορία βασισμένη στο ηρωϊκό έπος του Ομήρου που ζωντανεύει το συναρπαστικό ταξίδι της Οδύσσειας και μας αφηγείται με τον καλύτερο τρόπο το πιο όμορφο παραμύθι που γράφτηκε ποτέ!

Το μέγεθος του που είναι πράγματι εντυπωσιακό, η εικονογράφηση που είναι απλά μαγευτική με τις μορφές και τα χρώματα να δένουν με την ονειρική αίσθηση της αφήγησης και η καταπληκτική απόδοση της Οδύσσειας με τόση προσοχή και σεβασμό στο θαυμαστό αυτό έργο, κάνουν αυτό το βιβλίο ιδανικό για όσους αγαπούν την τέχνη αλλά και την ιστορία. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.