Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ)

Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ

Συγγραφέας: Νικόλας Ανδρικόπουλος

Εικοκογράφος: Νικόλας Ανδρικόπουλος

Εκδόσεις: Σαϊτης

Υπήρχε κάποτε μια χώρα όπου οι άνθρωποί της ήταν γκρίζοι και μουντοί σαν στάχτη από φωτιά σβησμένη. Είχαν ξεχάσει να μιλούν, δεν ήξεραν να τραγουδούν, να ζωγραφίζουν, να χορεύουν και να δημιουργούν. Το μοναδικό χρωματιστό στοιχείο πάνω τους ήταν ένα τετράγωνο κουτί, που ήταν κρεμασμένο μπροστά τους κι εκείνοι ήταν «κρεμασμένοι» από την οθόνη του. Κοιτούσαν συνεχώς αυτό το κουτί και επαναλάμβαναν συνεχώς ότι αυτό τους έλεγε.

Για καλή τους τύχη βρέθηκαν στην άσχημη αυτή χώρα έξι «καλλιτέχνες» από διαφορετική χώρα ο καθένας μα με τον ίδιο σκοπό. Να γλυκάνουν και να ομορφύνουν τον κόσμο με τις τέχνες τους. Ο Φράνσις, ο ζωγράφος, ο Κλωντ, ο μουσικός, ο Αλέξανδρος, ο λογοτέχνης, ο Τσάρλι, ο ηθοποιός, ο Αντόνι, ο αρχιτέκτονας και ο Ωγκύστ, ο γλύπτης είναι οι έξι που αργότερα μαζί με τον Βασλάβ και την Μάγια που ήταν χορευτές, έγιναν οκτώ.

Θα καταφέρουν όλοι μαζί να συνδυάσουν τις τέχνες τους και να τις διδάξουν στους ανθρώπους αυτής της γκρίζας χώρας; Να τους δείξουν τα χρώματα, τις τέχνες και μια καινούρια ζωή; Κι αν αυτή η χώρα γέμιζε από χρώμα, μουσική, χορό, χαρά και συναίσθημα, ποιο θα ήταν το πιο ταιριαστό όνομα για εκείνη;

Ένα υπέροχο παραμύθι γεμάτο έμπνευση και τέχνη. Ένα παραμύθι για τη ζωή, την ομορφιά και τη δυνατότητα των ανθρώπων να ποιούν και να καλλιτεχνούν μοναδικά αριστουργήματα και να προσθέτουν στην ομορφιά του κόσμου αντί να αφαιρούν. Στην ομορφιά του πλανήτη μας, μαζί με τα χρώματα του αγρού, του ουρανού και της θάλασσας, μαζί με το κελάηδημα των πουλιών και το θρόισμα των φύλλων, μαζί με τα επιβλητικά βράχια δίπλα στο κύμα και τα πανύψηλα βουνά, έρχονται να προσθέσουν ομορφιά και οι τέχνες των ανθρώπων. Τα χρώματα ενός πίνακα ή μια τοιχογραφίας, οι νότες μιας μελωδίας, οι σελίδες ενός βιβλίου, τα θαυμαστά κτίρια και έργα τέχνης που στολίζουν τον πολιτισμό μας, όλα τα επιτεύγματα του ανθρώπου όταν αυτός έχει ένα και μόνο σκοπό: να κάνει τον κόσμο ομορφότερο και καλύτερο. Η εξαιρετική μυθοπλασία και η μοναδική εικονογράφηση γεμάτες με συμβολισμούς και αλληγορίες, περιγράφουν τον κόσμο μας και τη θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε σε μια προσπάθεια αφύπνισης του ανθρώπου που έμεινε για πολύ καιρό μακριά από τις τέχνες και κατέληξε μονοδιάστατος, μονόχρωμος και υπνωτισμένος, χωρίς μελωδία, χωρίς συναίσθημα και χωρίς νόημα.

Τον άνθρωπο έρχεται να «ξυπνήσει» το συναπάντημα όλων των τεχνών και μια βροχή από ομορφιά και δημιουργία.

Καλή σας ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.