Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Η Γιασεμιά και τ’ αστεράκια)

Η Γιασεμιά και τ’ αστεράκια

Συγγραφέας: Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη

Εικονογράφος: Κριστίν Μενάρ

Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη

Μια μικρή γιασεμιά φυτεύτηκε κάποτε δίπλα σ’ έναν γέρικο ξύλινο φράχτη. Μικρούλα καθώς ήτανε, λίγα πράγματα γνώριζε για τη ζωή κι όλο φοβόταν πως θα είναι μόνη της και κλαψούριζε. Σύντομα όμως πέταξε τα πρώτα της κλωναράκια κι ο γέρικος φράχτης άπλωσε τα μπράτσα του και τα στήριξε. Ένιωσε η γιασεμιά την ασφάλεια και τη σιγουριά πως έχει κάποιον να ακουμπά κι έτσι συνέχισε να μεγαλώνει και να απλώνει ρίζες και να πετάει κι άλλα κλωνάρια και να γίνεται όλο και πιο σίγουρη, όλο και πιο σοφή. Μάθαινε πολλά κάθε μέρα για τον κόσμο γύρω της, μα τη νύχτα αγαπούσε να κοιτά και να εξευρευνεί τον ουρανό με τα ατελείωτα αστέρια του. Πόσο ήθελε κάποιο βράδυ να πέσει και στη δικής της αγκαλιά ένα αστέρι. Ω, πόσο θα έλαμπαν τότε τα γιασεμάκια της! Μα και ο φίλος της ο φράχτης είχε κι αυτός μια ευχή. Να νιώσει και πάλι χαρούμενος όπως τότε που ήταν δέντρο στο δάσος. Κι ένας μικρούλης άνεμος που κάθε βράδυ φωλιάζει στη φυλλωσιά της, έχει όνειρο να γίνει ποιητής.

Άραγε θα γίνουν οι ευχές τους πραγματικότητα;

Μια από τις πιο όμορφες και τρυφερές ιστορίες που γεννούν αισιοδοξία και μας μιλούν για τη χαρά και την ουσία της ζωής. Γεμάτη υπέροχες εικόνες, χρώματα και αρώματα της φύσης, φωτισμένη από το φως του φεγγαριού και το φως που λάμπει σε κάθε ζωντανό πλάσμα πάνω στη γη, αυτή η ιστορία μας υπενθυμίζει πως η πραγματική ομορφιά πηγάζει από την καλοσύνη μας. Η υπέροχη εικονογράφηση ζωντανεύει σαν όνειρο τα λουλούδια του κήπου, τα αστέρια, το φεγγάρι και τα πουλιά και μοσχοβολά την άνοιξη.

Καθένας μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του! Αυτό που χρειάζεται είναι πίστη, επιμονή, αισιοδοξία και αγάπη. Αγάπη για τη ζωή και για όσα υπάρχουν γύρω μας. Μόνο έτσι, τα αστέρια που πέφτουν μπορούν κι ακούν την κάθε ευχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.