Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Έχω ήδη μεγαλώσει!)

 

Έχω ήδη μεγαλώσει!

Συγγραφέας: Δημήτρης Μπουζάρας

Εικονογράφος: Νεφέλη Καραδέδου-Ισουά

Εκδόσεις: Μέθεξις

Μια φορά κι έναν καιρό που μοιάζει πολύ με τον καιρό που ζούμε, ένα μικρό κοκοράκι, ανήλικο αποφάσισε πως είχε ήδη μεγαλώσει και πως μπορούσε μόνο του να πορευτεί. Βαρέθηκε τις συμβουλές της μαμάς του και οι παιδικοί φίλοι του φαίνονταν υπερβολικοί και φοβιτσιάρηδες. Εκείνος σίγουρα ήξερε καλύτερα! Άλλωστε η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. Έτσι δεν δίστασε να αδράξει την ευκαιρία και να δραπετέυσει ένα βράδυ από την ασφάλεια του σπιτιού του για να καταλήξει μόνος και πεινασμένος στην άγνωστη πόλη. Αμέσως πήγε να βρει τον καινούριο διαδικτυακό φίλο του που εδώ και λίγο καιρό είχε γνωρίσει χωρίς βέβαια να τον έχει ποτέ συναντήσει. Εκεί όμως αντίκρυσε κάτι που δεν περίμενε. Ο φίλος που του είχε συστηθεί ως αθώο πρόβατο, ήταν τελικά ένας τεράστιος μαύρος λύκος.

«Μην ανησυχείς, είμαι χορτοφάγος» του είπε ο λύκος και πριν καλά- καλά το καταλάβει βρέθηκε κλειδωμένος σε ένα κλουβί.

Άραγε θα καταφέρει να δραπετεύσει από την πραγματική πλέον φυλακή και να επιστρέψει στην ασφάλεια του σπιτιού του;

Έπειτα από την άσχημη συμπεριφορά απέναντι στους φίλους του θα μπορέσουν να τον συγχωρήσουν και να βρεθούν στο πλευρό του;

Υπάρχει τρόπος να σωθεί το κοκοράκι που έχασε εντελώς το δρόμο του;

Ένα σύγχρονο παραμύθι για τους κινδύνους του διαδικτύου και την αλόγιστη χρήση του. Ένας «κοκορόμυαλος» ήρωας που βρίσκεται παγιδευμένος, μακριά από το σπίτι, την οικογένεια και τους φίλους του, ανακαλύπτει ποιος είναι ο πραγματικός θησαυρός στη ζωή και κάπως έτσι το πάθημα του γίνεται μάθημα. Ένα μάθημα σημαντικό όχι μόνο για εκείνον μα και για τον αναγνώστη που διαβάζοντας την διασκεδαστική αυτή περιπέτεια διδάσκεται την σοβαρή αλήθεια με τρόπο ευχάριστο. Έμμετρο και με ρυθμό στην αφήγηση αλλά και στις χρήσιμες οδηγίες ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου που ακολουθούν, βοηθά τα παιδιά να αφομοιώσουν ευκολότερα τις καινούριες πληροφορίες απολαμβάνοντας παράλληλα την ανάγνωση. Πολύ όμορφες εικόνες που τονίζουν την αντίθεση ανάμεσα στη φωτεινή πραγματικότητα και τη σκοτεινή εικονική πλευρά αυτής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.