Ξεφυλλίζοντας (Πριγκίπισσα Αθηνά - Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα;)

Πριγκίπισσα Αθηνά - Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα;

Συγγραφέας: Στέλλα Κάσδαγλη

Εικονογράφος: Τόμεκ Γιοβάνης

Εκδόσεις: Πατάκη

 

Η πριγκίπισσα Αθηνά είναι μια σύγχρονη πριγκίπισσα και καμία σχέση δεν έχει με όλες εκείνες τις πριγκίπισσες που χρόνια τώρα γνωρίζουμε μέσα από τα παραμύθια. Όλες εκείνες τις πανέμορφες κοιμωμένες που δεν έχουν λόγο να ξυπνήσουν εκτός κι αν έρθει ο πρίγκηπας που περιμένουν, να τις σώσει, να τις πάρει μακριά, να τις παντρευτεί. Όλες εκείνες τις πριγκίπισσες που μέχρι να έρθει εκείνος, ψάχνουν να βρουν το τόπι που έχασαν, τρυπούν το δάχτυλό τους και χάνονται στα δάση χωρίς να έχουν καμία αίσθηση προσανατολισμού και προορισμού.

Η πριγκίπισσα Αθηνά όμως απέχει πολύ από αυτή τη νοοτροπία. Εκείνη θέλει να φτιάχνει σπίτια, βιβλία και μηχανές και απορεί πως περνάνε τη μέρα τους όλες οι άλλες πριγκίπισσες των παραμυθιών.

Έτσι κατασκευάζει μια μηχανή που ταξιδεύει στο χρόνο και στα παραμύθια. Αυτό που θα ανακαλύψει είναι πως οι πριγκίπισσες τελικά ζουν μια πολύ βαρετή καθημερινότητα. Πως μπορεί άραγε το ταξίδι της να αποκτήσει ενδιαφέρον;

Ένα βιβλίο για μια αντισυμβατική και θαραλλέα πριγκίπισσα που δεν το βάζει κάτω, δεν τρώει κουτόχορτο και δεν θαμπώνεται με γκλίτερ! Μια πριγκίπισσα που αμφισβητεί, ψάχνει, βρίσκει και εφευρίσκει. Μια πριγκίπισσα που αφυπνίζει όσες αποκοιμήθηκαν περιμένοντας, προειδοποιεί όσες αφηρημένες τρυπήθηκαν και υπενθυμίζει σε όσες ξεχάστηκαν μπροστά σε έναν καθρέπτη χτενίζοντας τα μακριά μαλλιά τους πως η ζωή είναι δική τους και μπορούν να την αλλάξουν! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ζει μια αληθινή πριγκίπισσα.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, και απίθανη ιδέα! Πρωτότυπο με βαθιά αίσθηση του χιούμορ και έξυπνους διαλόγους. Πολύ καλή ροή στην αφήγηση και ευρηματικό! Μοναδικό στο δυναμικό του μήνυμα για τις πριγκίπισσες του σήμερα. Εικονογράφηση απίθανη που προσδίδει ζωντάνια και ακόμα περισσότερες δόσεις γέλιου! Μακάρι να ήμουν πριγκίπισσα και να διάβαζα βιβλία σαν κι αυτό όλη μέρα, κάθε μέρα! Από την ίδια σειρά κυκλοφορούν άλλα τέσσερα βιβλία της πριγκίπισσας Αθηνάς, ότι πρέπει για να γεμίσουν τις κοριτσίστικες καλοκαιρινές τσάντες και τις ανήσυχες καλοκαιρινές μέρες!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.