Ξεφυλλίζοντας (Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις έναν αλιγάτορα στο σχολείο, μην το κάνεις!)

Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις έναν αλιγάτορα στο σχολείο, μην το κάνεις!

Συγγραφέας: Ελίζ Πάρσλι

Εικονογράφος: Ελίζ Πάρσλι

Εκδόσεις: Ψυχογιός

 

Τι εννοεί η δασκάλα σου όταν λέει να φέρεις κάτι από τη φύση και να το παρουσιάσεις στο σχολείο; Τι έχουν σκεφτεί άραγε να φέρουν οι συμμαθητές σου; Ένα κούφιο κλαδί, μια φωλιά πουλιού, μερικές γυαλιστερές πέτρες; Είναι άραγε αυτά αρκετά για να σου εξασφαλίσουν έναν καλό βαθμό στην εργασία και μια εντυπωσιακή παρουσίαση που θα θυμούνται όλοι για χρόνια; Μήπως περνάει από το μυαλό σου να φέρεις μαζί σου κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό; Κάτι λιγάκι εξωτικό, μεγάλο, δυνατό και ίσως επικίνδυνο;

Η Μερσίνα ακριβώς αυτό έχει σκεφτεί και γι αυτό να τη τώρα, μπαίνει στο σχολείο της καμαρωτή, φέρνοντας μαζί της έναν… ΑΛΙΓΑΤΟΡΑ!!!

Οι αλιγάτορες είναι πρόβλημα! Φωνάζει η δασκάλα της και οι συμμαθητές της τρέμουν στα θρανία τους.

Λίγο πριν ο αλιγάτορας της Μερσίνα καταβροχθίσει από την πείνα του όλο το κυλικείο μαζί με την κυρία της κουζίνας, θα καταλήξουν κι οι δυο τους στο γραφείο του διευθυντή.

Μήπως θέλει να συγχαρεί ο διευθυντής τη Μερσίνα για την πρωτότυπη ιδέα να φέρει έναν αλιγάτορα στο σχολείο ή μήπως έχει μπλέξει άσχημα;

Αν θες να μάθεις, δεν έχεις παρά να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Μόνο κάνε γρήγορα, πριν το κάνει ο αλιγάτορας της Μερσίνα μια χαψιά!

Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο με χαρούμενο περιεχόμενο! Γεμάτο αστείες εικόνες και μια πρωτότυπη μυθοπλασία που έχει έναν και μόνο στόχο, να ψυχαγωγήσει τον αναγνώστη! Έτσι η Μερσίνα δεν είναι μία καλή ή κακή μαθήτρια, είναι απλά μία μαθήτρια που προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να ξεχωρίσει και να εντυπωσιάσει με την εργασία της. Ο αλιγάτορας δεν είναι ένας καλός ή κακός αλιγάτορας, είναι ένας πεινασμένος αλιγάτορας που θέλει να γεμίσει το στομάχι του και δεν γνωρίζει τίποτα από σχολικούς κανόνες. Η δασκάλα δεν είναι μια καλή ή κακή δασκάλα, είναι απλά μια δασκάλα που προσπαθεί να βάλει τάξη και να γλιτώσει τους μαθητές της από το στόμα του συμπαθητικού κατά τα άλλα αλιγάτορα.

Χωρίς να περνάει κρυμμένα μηνύματα, να μεταφέρει αξίες ή να αγγίζει επίκαιρα ζητήματα, το βιβλίο αυτό υπηρετεί με το κείμενο και την εικονογράφησή τις διαχρονικές αξίες ενός παιδικού βιβλίου που δεν είναι άλλες από τη χαρά και την απόλαυση της ανάγνωσης!

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.