Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Φαρφανέλα)

Φαρφανέλα!

Συγγραφέας: Ελένη Βλάχου & Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας

Εικονογράφος: Σοφία Γαλή

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονολογία Έκδοσης: Φεβρουάριος 2017

 

Η μικρή Φαρφανέλα, η ροζ πουτίνγκα, έχει τα πάντα εκτός από ένα ροζ τσιμπιδάκι. Αυτό την κάνει να κλαίει απαρηγόρητα… Τόσο πολύ που τα δάκρυά της στερεύουν! Από την πολλή στεναχώρια, κάνει απροσεξίες και ενέργειες που την οδηγούν στο να χάσει κι άλλα αγαπημένα της πράγματα και να γίνεται όλο και πιο δυστυχισμένη.

Τα πράγματα χειροτερεύουν πολύ μέχρι του σημείου όπου ο πατέρας της τη διώχνει από την Χώρα που Όλο Χωρεύουν. Τότε η Φαρφανέλα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι κάτι έχει κάνει λάθος. Σε κάτι έχει δώσει μεγαλύτερη αξία από αυτή που του αξίζει με αποτέλεσμα να γίνεται δυστυχισμένη.

Στην πορεία της για τη λύση την βοηθάει η σοφή γιαγιά της. Ζητώντας της μια χάρη, την οδηγεί στο να αρχίσει να βλέπει αλλιώς τα πράγματα και να τα αξιολογεί διαφορετικά.

Η Φαρφανέλα παύει να δίνει προσοχή στα αρνητικά και ξεκινάει να εκτιμάει τα μικρά όμορφα της ζωής. Αυτά που μπορούν να κάνει τόσο αυτή όσο και τους άλλους γύρω της ευτυχισμένους! Και εδώ είναι το κλειδί. Να βλέπουμε το καθετί στραμμένοι προς το φως και τη χαρά. Γιατί, όσο δίνουμε βάση μόνο στα αρνητικά, τόσο αυτά γιγαντώνονται και μας κυριεύουν ενώ όταν προσανατολιζόμαστε στο θετικό και στο τι όμορφο και εποικοδομητικό υπάρχει και συμβαίνει, τότε φωτίζουμε και ενισχύουμε αυτά που μας δίνουν χαρά και ζωή.

Η Φαρφανέλα πήρε μεγάλα μαθήματα ζωής! Και ενώ στην αρχή έκλαιγε για ό,τι ένιωθε ότι στερείται και της λείπει, στην πορεία ένιωσε την ανάγκη να κλαίει για όλα τα όμορφα που της συμβαίνουν!

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.