Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Πώς να είσαι λιοντάρι)

 

Πώς να είσαι λιοντάρι

Συγγραφέας & Εικονογράφος: Ed Vere

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονολογία Έκδοσης: Μάιος 2018

 

«Κάποιοι λένε ότι οι λέξεις δεν μπορούν να αλλάξουνε τον κόσμο. Ο Λέων όμως λέει ότι αν οι λέξεις σε κάνουν να σκέφτεσαι, τότε ναι, μπορούν και να τον αλλάξουν».

Ο Λέων το λιοντάρι είναι διαφορετικό από τα άλλα. Του αρέσει να κάνει βόλτες, να νιώθει τη ζέστη του ήλιου περπατώντας στο χορτάρι, να ονειροπολεί, να αγναντεύει, να σκέφτεται, να γράφει ποιήματα…

Ο Λέων αντί να γρυλίζει, δημιουργεί κόσμους με τις λέξεις του! Κι αυτό τον κάνει διαφορετικό από τα άλλα λιοντάρια! Μάλιστα είναι τόσο διαφορετικός που πιάνει φιλία με την πάπια τη Μαριάννα.

Μαζί ονειροπολούν, μαζί διαβάζουν βιβλία, μαζί γράφουν ποιήματα… Απολαμβάνουν τη ζωή και τη φιλία τους μέχρι που τα υπόλοιπα λιοντάρια ανακαλύπτουν αυτή τη σχέση και απαιτούν από τον Λέοντα να αλλάξει: η πάπια να γίνει μια μπουκιά και ο Λέων να αγριέψει και να αποκτήσει τις λιονταρίσιες συνήθειες που θα έπρεπε να έχει. Να γίνει πραγματικό λιοντάρι!

Ο Λέων και η πάπια η Μαριάννα προβληματίζονται πολύ και ψάχνουν να βρουν πώς θα λύσουν αυτό το πρόβλημα και… ο λόφος της σκέψης είναι το ιδανικό σημείο!

«Αφήστε όσους λένε / ότι ένας δρόμος είναι αληθινός. / Υπάρχουν δρόμοι πολλοί και διαφορετικοί / για να είσαι αυτός που θες εσύ».

  • δε θα μπορούσε η λύση να είναι κάτι άλλο από το να φτιάξουν ένα ποίημα και να εκφράσουν όσα νιώθουν και σκέφτονται.

Γιατί, τελικά, ο δρόμος δεν είναι ένας και η αλήθεια δεν είναι αυτό που υποστηρίζει ή/και επιβάλλει η «κοινή γνώμη» και τα «πρέπει» γύρω μας. Καθένας έχει τη δική του αλήθεια που, αν συνοδεύεται με σεβασμό και αγάπη προς τον άλλο και κυρίως τον εαυτό, μπορεί να γίνει αποδεκτή ως τη μόνη πραγματική και αποδεκτή αλήθεια. Αυτή που μπορεί να κάνει τον κόσμο να λάμπει, τον καθένα να είναι ξεχωριστός και μοναδικός και όλους να συνθέτουν έναν πίνακα γεμάτο χρώματα, διαφορετικά και μοναδικά!

 

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.