Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος;)

Πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος;

 

Συγγραφέας: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Εικονογράφος: Γιάννης Κόττης

Μουσική: Γιώργος Κουρουπός

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονολογία Έκδοσης: 2017

 

Τα Χριστούγεννα κοντεύουν να φτάσουν και ο τέταρτος μάγος Αβασάλ, ετοιμάζετε για το μακρινό ταξίδι. Μαζί του έχει τις δύο καμήλες του, τη Στάσα και τη Ραλλού και το κλουβί με τον παπαγάλο του, τον Μίδα αλλά όχι το ρολόι του με το κρυφό ημερολόγιο.

Κοιτούν τα αστέρια, για να βρουν τον δρόμο να φτάσουν. Όμως, έρχεται συννεφιά και καταιγίδα. Έτσι, βρήκαν καταφύγιο στο σπίτι της γριάς Ανέζας. Καταφύγιο; Ίσως όχι τελικά, μιας και η γριά με τα ροζ-λευκά μαλλιά σαν μαλλί γριάς, ήθελε να κάνει παστουρμά τις καμήλες. Όπου φύγει φύγει ο μάγος κι οι καμήλες, να γλιτώσουν!

Ύστερα, από πολύ δρόμο, που περπατούσαν και πουθενά δεν έφταναν, βρέθηκαν σε έναν τεράστιο γυάλινο πύργο! Πριν καλά καλά το καταλάβουν, κλείστηκαν μέσα, χωρίς να μπορούν να βγουν ξανά και κατέληξαν να γιορτάζουν τα γενέθλια της μικρής πριγκίπισσας…

Ο μάγος τελικά ήταν τόσο σοφός όπου βρήκε τον τρόπο να ελευθερωθούν όλοι από εκεί και να συνεχίσουν το μακρινό ταξίδι τους. Πέρασαν κι άλλες πολλές δοκιμασίες. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους και συνέβησαν πολλά τραγελαφικά γεγονότα. Όμως δεν το έβαλαν κάτω!

Και τα Χριστούγεννα; Τα πρόλαβαν; Τον Χριστό τον είδαν;

Αυτό αφήνω να το ανακαλύψετε! Γεγονός είναι ότι, ανεξάρτητα από το τι έγινε στο τέλος (κάτι πραγματικά απρόσμενο), η ιστορία αυτή έχει συνεχή ροή, χωρίς περιττές περιγραφές, ταχύτητα και πολλές ανατροπές. Δεν είναι μια κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία. Τα ευτράπελα και οι ανατροπές κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, λες και βλέπουμε ταινία, όπου ταυτόχρονα με τον ήρωα παρακολουθούμε και τους υπόλοιπους ήρωες – συνοδοιπόρους του, οι οποίοι βοηθούν, εμπλουτίζουν και δίνουν αστείες πινελιές στην υπόθεση που εξελίσσεται. Τα εμβόλιμα ποιήματα και οι διάλογοι μεταξύ των ηρώων, δηλαδή ανάμεσα στις καμήλες, τον παπαγάλο και τον μάγο, δίνουν μια άλλη νότα και πολλή ζωντάνια στα τεκτενόμενα.

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.