Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω (Ποιος έκλεψε τον ήλιο;)

Ποιος έκλεψε τον ήλιο;

Συγγραφέας & Εικονογράφος: Κλαίρη Γεωργέλλη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονολογία Έκδοσης: Οκτώβριος 2016

 

Μια φορά κι έναν καιρό, ξεκίνησε μια όμορφη ημέρα αλλά διαφορετική από όλες τις άλλες. Ήταν πρωί αλλά ο ήλιος δεν έλεγε να βγει! Είχε κρυφτεί ή κάποιος τον είχε πάρει; Και τώρα, πώς θα γίνονταν οι δουλειές; Πώς τα προβατάκια θα έκαναν κούνια μες το σκοτάδι, πώς η αγελάδα θα έφερνε το γάλα στα παιδιά της, ο σκύλος θα έβρισκε την ουρά του, η αρκούδα το μέλι γιατί είχε λιγούρα; Πολλές απορίες και πολλά προβλήματα δημιούργησε η μη εμφάνιση του ήλιου…

Όλοι στράφηκαν προς τη σοφή κουκουβάγια και με μεγάλη τους έκπληξη βρήκαν ότι τον ήλιο είχε πάρει ο τυφλοπόντικας, επειδή ένιωθε μοναξιά. Στην αρχή όλοι θύμωσαν! Μετά όμως κατάλαβαν. Όλοι μαζί βρήκαν μια λύση και επανέφεραν τον ήλιο ενώ ταυτόχρονα έδιωξαν και τη μοναξιά του τυφλοπόντικα!

Τι απλά και εύκολα είναι όλα στα παραμύθια! Απλά και καθαρά. Δεν υπάρχουν πολλές παράμετροι ούτε μπερδεμένα δεδομένα. Κι εδώ το δεδομένο είναι το προφανές: ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα ώστε κάθε ζωάκι να μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά! Ό,τι βγαίνει από τη θέση του και τη ροή του, μπορεί εύκολα να ξαναμπεί απλά, με λίγη προσπάθεια και λίγη καλή διάθεση. Σαν το παιχνίδι των μικρών παιδιών, όπου με μια κίνηση «μεταμορφώνονται» σε κάποιον ή κάτι άλλο. Κι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, τότε με μια μαγική κίνηση δίνεται η λύση.

Εδώ, πριν τη λύση, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι μαγικά και ευφάνταστα! Μέσα από τα προβλήματα που δημιουργούνται ανακαλύπτουμε τις παράδοξες ασχολίες και ανησυχίες που έχει κάθε ζωάκι!

Παρόλα αυτά, όπως σε κάθε παραμύθι, έτσι κι εδώ, η εξαφάνιση του ήλιου γίνεται μια απλή υπόθεση, για τον ήρωα – κλειδί, που μόλις όλα βγαίνουν στο φως, τότε ο τρόπος να επανέλθει η τάξη είναι θέμα εύκολο! Το πέρασμα από τη μια κατάσταση στην άλλη είναι γρήγορο αρκεί να ακούσουν τον ήρωα που γνωρίζει. Οι ισορροπίες αλλάζουν, χαλάνε και επανέρχονται εύκολα και γρήγορα, όπως εύκολα και γρήγορα γίνονται όλα και στη φαντασία των μικρών παιδιών.

Η εικονογράφηση, με τις γεωμετρικές και αφαιρετικές μορφές, θυμίζει κολλάζ. Τα χρώματα είναι έντονα και χαρούμενα και φέρνουν κάτι από νύχτα, όνειρα και νανούρισμα!

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.