Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω (Ο στρατηγός και ο γάτος του)

Μία ιστορία θα σας πω…

Ο στρατηγός και ο γάτος του

 

Συγγραφέας: Λίλα Πατρόκλου

Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονολογία Έκδοσης: 2016

 

Πόση ανθρωπιά και απλότητα μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια μικρή ιστορία! Πόσα νοήματα και αλήθειες μπορούν να ειπωθούν ή μάλλον να αναδειχθούν. Αν δεν πάει το μυαλό σας, συνιστώ να διαβάσετε την ιστορία του Στρατηγού και του γάτου του. Φαίνεται σαν μια συνηθισμένη ιστορία με μερικά μαγικά στοιχεία, όπως τη γάτα που μιλάει και αποφασίζει (χωρίς να το πει με λόγια στον Στρατηγό) να τον υιοθετήσει. Ο Στρατηγός είναι σχεδόν παππούς, μόνος του, χωρίς τη γυναίκα του που έχει πεθάνει και χωρίς τα παιδιά του, που το καθένα έχει τη δική του πια ζωή. Έτσι αποφασίζει να πάει στο χωριό του. Εκεί βρίσκει φίλους και τον γατούλι, ο οποίος αποφασίζει να μείνει μαζί του. Παρόλο που ο Στρατηγός δεν θέλει, τελικά ο γάτος μένει και προς έκπληξη όλων, οι δυο τους δένονται και γίνονται αχώριστοι.

Μερικές φορές οι λέξεις που εκφράζουμε λένε κάτι άλλο από αυτό που μαρτυρούν οι πράξεις μας. Έτσι κι εδώ, ενώ ο Στρατηγός είναι αντίθετος στο να συνυπάρξει με τον γάτο, επειδή φοβάται τον αποχωρισμό, οι πράξεις του δείχνουν τα αποθέματα αγάπης και φροντίδας που έχει, όπου γίνονται πράξη μέρα με τη μέρα θεμελιώνοντας μια νέα σχέση. Κάθε χειμώνα φεύγουν από το χωριό λόγω κρύου και κάθε άνοιξη επιστρέφουν. Ο Στρατηγός γράφει τα απομνημονεύματά του και ο γάτος χουχουλιάζει κοντά του. Τελικά έγιναν αχώριστοι! Φτιάχνουν μια καθημερινότητα, συνήθειες που ακολουθούν και τους δίνουν ηρεμία και ασφάλεια. Μια νέα και όμορφη ζωή!

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.