Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Ο Σαυρής και η αριθμοσαλάτα)

Ο Σαυρής και η αριθμοσαλάτα

Συγγραφέας & Εικονογράφος: Ούτε Κράουζε

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονολογία Έκδοσης: 2015

 

Ο Σαυρής επιστρέφει στο σπίτι μετά το σχολείο και πρέπει να διαβάσει τα μαθήματά του. Συνήθως είναι η μαμά του εκεί και τον βοηθάει. Άλλες φορές δεν είναι τόσο τυχερός και πρέπει να τα κάνει μόνος του. Έτσι και αυτή τη φορά, όπου έχει να διαβάσει μαθηματικά και, όχι μόνο δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει αλλά πολλά παιχνίδια είναι εκεί και τον περιμένουν να παίξει μαζί τους.

Χίλιους δυο τρόπους ψάχνει ο Σαυρής για να αποφύγει το διάβασμα. Όμως δεν τα καταφέρνει. Τη λύση δίνει το μικρό κατοικίδιο του Σαυρή, η Λούσι. Τον φωνάζει στην κουζίνα έχοντας βγάλει όλα τα λαχανικά από το ντουλάπι. Εκεί, φτιάχνουν στοίβες και από αυτές κάνουν προσθέσεις, αφαιρέσεις και διαιρέσεις. Λίγο αργότερα καταφτάνουν κι άλλοι φίλοι του Σαυροί που όλοι μαζί βοηθούν να …τελειώσει τις ασκήσεις μαθηματικών του. Διασκεδάζουν όλοι με το παιχνίδι αυτό μέχρι τη στιγμή που καταφτάνει η μαμά του Σαυρή και θυμώνει με την κατάσταση.

Τα πράγματα αλλάζουν όταν τις επόμενες ημέρες, ο Σαυρής γράφει διαγώνισμα και παίρνει Άριστα! Ο κόπος άξιζε και το παιχνίδι αποδείχθηκε ότι είχε αποτέλεσμα και έφερε επιτυχία.

Μια όμορφη ιστορία που δείχνει ότι ενώ οι δυσκολίες στο διάβασμα είναι υπαρκτές και τα περισσότερα παιδιά έχουν να τις αντιμετωπίσουν, από την άλλη οι λύσεις και ο τρόπος αντιμετώπισής τους συχνά είναι πολύ απλός: αρκεί να αξιοποιήσουμε με λίγη φαντασία τα υλικά που υπάρχουν γύρω μας και το πρόβλημα θα λυθεί!

Το βιβλίο κλείνει κάνοντας έναν υπαινιγμό: μετά το πρόβλημα με τα μαθηματικά, ο Σαυρής έχει να διαβάσει ορθογραφία και η Λούσι χώνεται ξανά στην κουζίνα. Τι τρόπος υπάρχει άραγε για να μάθει κανείς την ορθογραφία, χρησιμοποιώντας ό,τι υπάρχει μέσα σε μια κουζίνα;

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.