Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Μπέτση, η μικρή μάγισσα-σεφ - Υπέροχα αηδιαστικό!)

Μπέτση, η μικρή μάγισσα-σεφ

Υπέροχα αηδιαστικό!

Συγγραφέα: Χριστίνα Ανδρέου

Εικονογράφος: Μαρία Μπαχά

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονολογία Έκδοσης: Ιούνιος 2018

 

«Υπέροχα αηδιαστικό!» λέει ο τίτλος του βιβλίου και από κάτω έχει μια γλυκήτατη μαγισσούλα. Θα έλεγα ότι, με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, το βιβλίο κινεί κατευθείαν το ενδιαφέρον δημιουργώντας εύλογες απορίες και κυρίως περιέργεια για το περιεχόμενό του.

Η ιστορία είναι έμμετρη. Κάθε σκηνή, γραμμένη σε παπύρους, δίνεται με χιούμορ και πολλή φαντασία. Η μαγισσούλα η Μπέτση θέλει να μαγειρέψει κάτι φοβερά αηδιαστικό! Η συνταγή της έχει σκόνη, μούχλα, ποδαρίλα, μύξες, σάλια, αλεύρι… Όλα όσα είναι αναγκαία, δηλαδή, για το γεύμα που ετοιμάζει.

Στην προσπάθειά της, όμως, συμβαίνουν απρόοπτα γεγονότα και ατυχίες. Κόβεται το ρεύμα, η μαγική σκούπα, που την χρειάζεται για να φέρει καλούδια από το δάσος, είναι …ξεφόρτιστη, το μίξερ δεν λειτουργεί. Η μικρή μας μάγισσα βρίσκει τρόπους να λύσει τα προοβλήματα και να ξεπεράσει τα εμπόδια. Βρίσκει όλα της τα υλικά και με λίγη μαγεία καταφέρνει το ακατόρθωτο: να φτιάξει ένα αξεπέραστα φριχτά, τρομακτικά αηδιαστικό φαγητό!

Διαβάζοντάς το η συνταγή μού θύμισε τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων, τότε που περνούσαμε ώρες ολόκληρες να σκεφτούμε την πιο αηδιαστική συνταγή με τα πιο ανατριχιαστικά υλικά. Το πιο φρικιαστικό κέρδιζε κι εμείς, μια ομάδα πια, καμαρώναμε για την ευρηματικότητά μας.

Η εικονογράφηση έχει απλότητα, αφαιρετικότητα και ζωντάνια. Σαν κάθε φορά να υπάρχει ένας φακός που να φωτίζει τα σημεία που μας ενδιαφέρει να μάθουμε και να δούμε τι συμβαίνει, ακόμα κι αν πρόκειται για τα βαθιά σκοτάδια μιας νύχτας ή μιας μέρας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα…

Το βιβλίο αυτό έχει και κάτι ακόμα που το καθιστά διαφορετικό: υπάρχει και ως διαδραστικό. Μπορεί ένα παιδί να το αποκτήσει στο κινητό ή το τάμπλετ. Η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει μόνο αφήγηση ή/και την εικονογράφηση. Οι εικόνες ζωντανεύουν και μπορούν τα παιδιά να παίξουν με αυτές (όπως και με άλλα συμπληρωματικά παιχνίδια που υπάρχουν στην εφαρμογή) ενώ ταυτόχρονα ακούν το παραμύθι με συνοδεία μουσικής, κάτι που αναμφίβολα λειτουργεί θετικά και μπορεί να συμβάλλει στο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στα βιβλία και με τον καιρό να τα αγαπήσουν.

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.